Јовановски мора на операцију!

Српска тенисерка Бојана Јовановски изјавила је да ће можда морати да оде на операцију ручног зглоба.

Тенис 10.08.2014 | 11:21
Јовановски мора на операцију!

“И даље ме мучи, нисам на 100% могућности. То траје већ годину дана – није велики бол, али је константан и смета ми све време. Добила сам неколико различитих мишљења и већина доктора препоручује операцију“, изјавила је Бојана.

“Кост је ту мало већа него што је била, што иритира лигаменте. Доста времена проводим ударајући форхенд, тако да се понекад упали и онда боли. Тешко је, почиње да буде и проблем са менталног аспекта јер траје дуго и боли ме. Мислим да ћу се оперисати на крају године, не знам има ли других опција. Можда и прескочим азијску турнеју како бих била спремна за Аустралијан опен. Одлука још није дефинитивна, али заиста сам све покушала и ништа није помогло“, додала је Јовановски у интервјуу за Б92.

Да ли си примала неке ињекције?

“Неколико ињекција кортизона, то је једина ствар која ми је помогла, али само на два месеца, а онда је бол поново почео. Мало сам и уништила ткиво ињекцијама, мислима да кортизон није добар, треба то залечити“.

Бојана је на Вимблдону остварила велику победу над Викторијом Азаренком, али је у трећем колу испала од Терезе Смиткове.

“Против Смиткове као да нисам била ја на терену, а и таква сам могла да добијем – пропустила сам много шанси да победим. Смиткова је добра тенисерка, али мислим да је меч почела уплашено јер никада раније није играла трећу рунду на ГС турниру. Једино је добро сервирала, али није играла на високом нивоу. Али ја сам је вратила у меч, све сам промашивала. Али као што је рекао мој отац, боље је што нисам победила јер бих онда наставила да имам такав став, а то није добро. Нисам била агресивна, нисам играла своју игру. Некада је боље изгубити јер може много да се научи, више него из пораза“.

Смиткова је током меча плакала, била је веома емотивна. Да ли те је то ометало или си била концентрисана на своју игру?

“Да, плакала је, али некада су такве ривалке најопасније јер немају шта да изгубе. Зато увек мора да се игра до краја. Када ривал нема шта да изгуби, онда почиње да игра невероватно, да погађа све, пошто је својим мислима већ изгубио. То се и мени догађа – губим 5:2 и почнем да играм добро. Два пута сам сервирала за меч, а она је ритернирала фантастично. Јесте, плакала је, али она то ради на сваком мечу, гледала сам неке дуеле“, закључила је Бојана за Б92.

Бојана је недавно играла финале у Бакуу и четвртфинале у Вашингтону, али је у Монтреалу испала у првом колу, да би у Синсинатију заустављена на старту квалификација.

Коментари / 0

Оставите коментар