Jovanovski mora na operaciju!

Srpska teniserka Bojana Jovanovski izjavila je da će možda morati da ode na operaciju ručnog zgloba.

Tenis 10.08.2014 | 11:21
Jovanovski mora na operaciju!

“I dalje me muči, nisam na 100% mogućnosti. To traje već godinu dana – nije veliki bol, ali je konstantan i smeta mi sve vreme. Dobila sam nekoliko različitih mišljenja i većina doktora preporučuje operaciju“, izjavila je Bojana.

“Kost je tu malo veća nego što je bila, što iritira ligamente. Dosta vremena provodim udarajući forhend, tako da se ponekad upali i onda boli. Teško je, počinje da bude i problem sa mentalnog aspekta jer traje dugo i boli me. Mislim da ću se operisati na kraju godine, ne znam ima li drugih opcija. Možda i preskočim azijsku turneju kako bih bila spremna za Australijan open. Odluka još nije definitivna, ali zaista sam sve pokušala i ništa nije pomoglo“, dodala je Jovanovski u intervjuu za B92.

Da li si primala neke injekcije?

“Nekoliko injekcija kortizona, to je jedina stvar koja mi je pomogla, ali samo na dva meseca, a onda je bol ponovo počeo. Malo sam i uništila tkivo injekcijama, mislima da kortizon nije dobar, treba to zalečiti“.

Bojana je na Vimbldonu ostvarila veliku pobedu nad Viktorijom Azarenkom, ali je u trećem kolu ispala od Tereze Smitkove.

“Protiv Smitkove kao da nisam bila ja na terenu, a i takva sam mogla da dobijem – propustila sam mnogo šansi da pobedim. Smitkova je dobra teniserka, ali mislim da je meč počela uplašeno jer nikada ranije nije igrala treću rundu na GS turniru. Jedino je dobro servirala, ali nije igrala na visokom nivou. Ali ja sam je vratila u meč, sve sam promašivala. Ali kao što je rekao moj otac, bolje je što nisam pobedila jer bih onda nastavila da imam takav stav, a to nije dobro. Nisam bila agresivna, nisam igrala svoju igru. Nekada je bolje izgubiti jer može mnogo da se nauči, više nego iz poraza“.

Smitkova je tokom meča plakala, bila je veoma emotivna. Da li te je to ometalo ili si bila koncentrisana na svoju igru?

“Da, plakala je, ali nekada su takve rivalke najopasnije jer nemaju šta da izgube. Zato uvek mora da se igra do kraja. Kada rival nema šta da izgubi, onda počinje da igra neverovatno, da pogađa sve, pošto je svojim mislima već izgubio. To se i meni događa – gubim 5:2 i počnem da igram dobro. Dva puta sam servirala za meč, a ona je riternirala fantastično. Jeste, plakala je, ali ona to radi na svakom meču, gledala sam neke duele“, zaključila je Bojana za B92.

Bojana je nedavno igrala finale u Bakuu i četvrtfinale u Vašingtonu, ali je u Montrealu ispala u prvom kolu, da bi u Sinsinatiju zaustavljena na startu kvalifikacija.

Komentari / 0

Ostavite komentar