Ноле к'о Бекер: Женидба, па пораз од Француза!

Новак Ђоковић и његов тренер Борис Бекер имају нешто заједничко. Изгубили су веома брзо на првом званичном турниру после венчања.

Тенис 09.08.2014 | 19:30
Ноле к'о Бекер: Женидба, па пораз од Француза!

Ђоковић је заустављен у осмини финала “Роџерс купа” у Торонту, од њега је био бољи Француз Жо-Вилфрид Цонга, 6:2, 6:2. Турнир у Канади је први после 15 месеци на којем Ђоковић није стигао макар до четвртфинала, а претходни пут је изгубио од Цонге још у новембру 2011. на мастерсу у Паризу.

- Откако сам у браку, имам половичан скор, једну победу и пораз - нашалио се Новак.

Брз пораз после женидбе није тако редак случај код топ играча, каже историја тениса.

Занимљиво је да Новак Ђоковић и његов тренер Борис Бекер имају на том плану идентичан скор. Наиме, Бекер, који се више пута женио, први пут је на луди камен стао 17. децембра 1993. са Барбаром Фелтус. Венчао се десетак дана по завршетку сезоне, пропустио у јануару Аустралијан опен и стигао у Марсеј.

Прво коло је, као и Новак у Торонту, прошао, али га је у другом мечу сачекао, погађате, Француз! Анри Леконт је као 86. на свету у том тренутку победио Бориса. Цонга није 86. на листи, али је и он Француз и победио је Новака у његовом другом изласку на терен пошто се венчао на Светом Стефану!

Улазак у брачне воде, мало је пореметио концентрацију и Американцима Питу Сампрасу и Андреу Агасију. Сампрас, који се по освајању УС Опена венчао 30. септембра 2000. са глумицом Бриџет Вилсон, није играо два месеца, а када се вратио, изгубио је у полуфиналу Мастерс купа у Лисабону. Андре Агаси се први пут венчао 19. априла 1997. са глумицом Брук Шилдс. Изгубио је од Магнуса Нормана у другом колу Атланте, а потом наређао још три турнира где је пао у првом колу! Ни брак није потрајао, па се у октобру 2001. оженио са немачком тенисерком Штефи Граф с којом је и данас.

Роџер Федерер и Стефан Едберг очигледно имају доста тога заједничког, тако да није ни чудо што Швајцарац и Швеђанин сада имају успешну сарадњу. Њих је брак инспирисао на победе, макар на првом наредном такамичењу!

Едберг се после венчања са манекенком Анетом Олсен 18. априла 1992. упутио две недеље касније у Хамбург. Иако се играло на шљаци, која му није била омиљена подлога, освојио је турнир! Федерер је био још убедљивији.

После венчања са Мирком Вавринец 11. априла 2009. у Риму је изгубио баш од Новака Ђоковића и то у полуфиналу, али је потом нанизао три турнира, Мадрид, Ролан Гарос и Вимблдон.

Светски медији нису претерано озбиљно схватили пораз Новака Ђоковића. “Дејли мејл” констатује да је Новак “доживео убедљив пораз” после серије од 11 узастопних тријумфа против Цонге, а “Аустралијан” је прокоментарисао да је то био “Крај меденог месеца”, док је “Ас” додао да Новак није “искористио прилику да још повећа разлику над Надалом”.

Новак Ђоковић се са дугогодишњом девојком Јеленом Ристић венчао 10. јула на Светом Стефану, недуго пошто је освојио Вимблдон. Два дана касније је обављено и црквено венчање, а срећни пар је после тога отишао на седмодневни одмор на једно од грчких острва. Најбољи тенисер света и његова супруга ће у октобру постати родитељи.

Коментари / 0

Оставите коментар