Nole k'o Beker: Ženidba, pa poraz od Francuza!

Novak Đoković i njegov trener Boris Beker imaju nešto zajedničko. Izgubili su veoma brzo na prvom zvaničnom turniru posle venčanja.

Tenis 09.08.2014 | 19:30
Nole k'o Beker: Ženidba, pa poraz od Francuza!

Đoković je zaustavljen u osmini finala “Rodžers kupa” u Torontu, od njega je bio bolji Francuz Žo-Vilfrid Conga, 6:2, 6:2. Turnir u Kanadi je prvi posle 15 meseci na kojem Đoković nije stigao makar do četvrtfinala, a prethodni put je izgubio od Conge još u novembru 2011. na mastersu u Parizu.

- Otkako sam u braku, imam polovičan skor, jednu pobedu i poraz - našalio se Novak.

Brz poraz posle ženidbe nije tako redak slučaj kod top igrača, kaže istorija tenisa.

Zanimljivo je da Novak Đoković i njegov trener Boris Beker imaju na tom planu identičan skor. Naime, Beker, koji se više puta ženio, prvi put je na ludi kamen stao 17. decembra 1993. sa Barbarom Feltus. Venčao se desetak dana po završetku sezone, propustio u januaru Australijan open i stigao u Marsej.

Prvo kolo je, kao i Novak u Torontu, prošao, ali ga je u drugom meču sačekao, pogađate, Francuz! Anri Lekont je kao 86. na svetu u tom trenutku pobedio Borisa. Conga nije 86. na listi, ali je i on Francuz i pobedio je Novaka u njegovom drugom izlasku na teren pošto se venčao na Svetom Stefanu!

Ulazak u bračne vode, malo je poremetio koncentraciju i Amerikancima Pitu Samprasu i Andreu Agasiju. Sampras, koji se po osvajanju US Opena venčao 30. septembra 2000. sa glumicom Bridžet Vilson, nije igrao dva meseca, a kada se vratio, izgubio je u polufinalu Masters kupa u Lisabonu. Andre Agasi se prvi put venčao 19. aprila 1997. sa glumicom Bruk Šilds. Izgubio je od Magnusa Normana u drugom kolu Atlante, a potom naređao još tri turnira gde je pao u prvom kolu! Ni brak nije potrajao, pa se u oktobru 2001. oženio sa nemačkom teniserkom Štefi Graf s kojom je i danas.

Rodžer Federer i Stefan Edberg očigledno imaju dosta toga zajedničkog, tako da nije ni čudo što Švajcarac i Šveđanin sada imaju uspešnu saradnju. Njih je brak inspirisao na pobede, makar na prvom narednom takamičenju!

Edberg se posle venčanja sa manekenkom Anetom Olsen 18. aprila 1992. uputio dve nedelje kasnije u Hamburg. Iako se igralo na šljaci, koja mu nije bila omiljena podloga, osvojio je turnir! Federer je bio još ubedljiviji.

Posle venčanja sa Mirkom Vavrinec 11. aprila 2009. u Rimu je izgubio baš od Novaka Đokovića i to u polufinalu, ali je potom nanizao tri turnira, Madrid, Rolan Garos i Vimbldon.

Svetski mediji nisu preterano ozbiljno shvatili poraz Novaka Đokovića. “Dejli mejl” konstatuje da je Novak “doživeo ubedljiv poraz” posle serije od 11 uzastopnih trijumfa protiv Conge, a “Australijan” je prokomentarisao da je to bio “Kraj medenog meseca”, dok je “As” dodao da Novak nije “iskoristio priliku da još poveća razliku nad Nadalom”.

Novak Đoković se sa dugogodišnjom devojkom Jelenom Ristić venčao 10. jula na Svetom Stefanu, nedugo pošto je osvojio Vimbldon. Dva dana kasnije je obavljeno i crkveno venčanje, a srećni par je posle toga otišao na sedmodnevni odmor na jedno od grčkih ostrva. Najbolji teniser sveta i njegova supruga će u oktobru postati roditelji.

Komentari / 0

Ostavite komentar