Биће боље за Нолета у Синсију

Самопоуздање се тешко добија, али лако губи. Горе од овог против Цонге није могло, свестан је најбољи тенисер света после испадања у другом колу Роџерс купа.

Тенис 08.08.2014 | 22:50
Биће боље за Нолета у Синсију

Пораз у трећем колу Роџерс купа од Жо-Вилфрида Цонге (6:2, 6:2) оставиће довољно времена Новаку Ђоковићу за исправљање грешака на тренинзима и дизање форме уочи финиша сезоне у ком брани чак 5.380 поена. Следећи на реду је мастерс у Синсинатију, где је у 2013. наш шампион стигао до четвртфинала (изгубио од Џона Изнера), али већ после тога Ноле неће имати право на било какав кикс. Чека га Ју-Ес опен (брани финале, 1.200 поена), па титуле у Пекингу, Шангају, Паризу и Лондону, што носи приличан притисак.

Од понедељка разлика у односу на другопласираног Рафаела Надала износиће 1.190 поена, јер Новак губи 270 (освојио 90 за треће коло, бранио 360), док Шпанац испушта свих 1.000 колико је узео прошле сезоне.

Бодовна разлика ће се увећати и наредне седмице, јер Мајорчанин не наступа у Охају, па губи још хиљаду.

Цела ова математика и калкулације говоре да са једне стране Ђоковић не мора да брине да ће га лоше издање у Канади скупо коштати (чак може да буде и добра околност у наредној сезони), али са друге јасно је да ће му сваки поен на северноамеричком континенту добро доћи пред азијску турнеју и повратак у Европу.

- У мечу са Цонгом нисам ударао лоптицу чисто и правио сам доста неизнуђених грешака. Можда је разлог то што ми фали мечева на овој подлози, а и потребно је време да све дође на своје. Могу само да кажем да ће ствари бити боље у наредном периоду. Морају, јер горе од овог није могло - рекао је Новак после пораза од Француза.

Такмичење у Охају почиње 10. августа, а Ноле излази на терен у понедељак или уторак.

- Анализираћу шта је то што сам лоше урадио, и покушаћу да то исправим. Самопоуздање је јако тешко добити, а изузетно лако изгубити. Мечеви попут овог са Цонгом могу заиста да уздрмају човека. Али, на крају крајева, није ово ни први ни последњи меч који сам у каријери изгубио - поручио је Ђоковић.

Нашег играча једва чекају у Мејсону, градићу поред Синсинатија где се налази тениски стадион.

- Драго нам је што Новак опет игра код нас. Добиће улогу првог носиоца, наравно, али имаће тешке изазове из меча у меч јер је остатак жреба такође изузетно јак. Навијачи ће уживати, сигуран сам - рекао је директор Винс Сисеро.

БРАНИ ПОЕНЕ
Синсинати четвртфинале, 180
Ју-Ес опен финале, 1.200
Пекинг титула, 500 Шангај титула, 1.000 Париз титула, 1.000 Лондон титула, 1.500 Укупно: 5.380

Коментари / 0

Оставите коментар