Biće bolje za Noleta u Sinsiju

Samopouzdanje se teško dobija, ali lako gubi. Gore od ovog protiv Conge nije moglo, svestan je najbolji teniser sveta posle ispadanja u drugom kolu Rodžers kupa.

Tenis 08.08.2014 | 22:50
Biće bolje za Noleta u Sinsiju

Poraz u trećem kolu Rodžers kupa od Žo-Vilfrida Conge (6:2, 6:2) ostaviće dovoljno vremena Novaku Đokoviću za ispravljanje grešaka na treninzima i dizanje forme uoči finiša sezone u kom brani čak 5.380 poena. Sledeći na redu je masters u Sinsinatiju, gde je u 2013. naš šampion stigao do četvrtfinala (izgubio od Džona Iznera), ali već posle toga Nole neće imati pravo na bilo kakav kiks. Čeka ga Ju-Es open (brani finale, 1.200 poena), pa titule u Pekingu, Šangaju, Parizu i Londonu, što nosi priličan pritisak.

Od ponedeljka razlika u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala iznosiće 1.190 poena, jer Novak gubi 270 (osvojio 90 za treće kolo, branio 360), dok Španac ispušta svih 1.000 koliko je uzeo prošle sezone.

Bodovna razlika će se uvećati i naredne sedmice, jer Majorčanin ne nastupa u Ohaju, pa gubi još hiljadu.

Cela ova matematika i kalkulacije govore da sa jedne strane Đoković ne mora da brine da će ga loše izdanje u Kanadi skupo koštati (čak može da bude i dobra okolnost u narednoj sezoni), ali sa druge jasno je da će mu svaki poen na severnoameričkom kontinentu dobro doći pred azijsku turneju i povratak u Evropu.

- U meču sa Congom nisam udarao lopticu čisto i pravio sam dosta neiznuđenih grešaka. Možda je razlog to što mi fali mečeva na ovoj podlozi, a i potrebno je vreme da sve dođe na svoje. Mogu samo da kažem da će stvari biti bolje u narednom periodu. Moraju, jer gore od ovog nije moglo - rekao je Novak posle poraza od Francuza.

Takmičenje u Ohaju počinje 10. avgusta, a Nole izlazi na teren u ponedeljak ili utorak.

- Analiziraću šta je to što sam loše uradio, i pokušaću da to ispravim. Samopouzdanje je jako teško dobiti, a izuzetno lako izgubiti. Mečevi poput ovog sa Congom mogu zaista da uzdrmaju čoveka. Ali, na kraju krajeva, nije ovo ni prvi ni poslednji meč koji sam u karijeri izgubio - poručio je Đoković.

Našeg igrača jedva čekaju u Mejsonu, gradiću pored Sinsinatija gde se nalazi teniski stadion.

- Drago nam je što Novak opet igra kod nas. Dobiće ulogu prvog nosioca, naravno, ali imaće teške izazove iz meča u meč jer je ostatak žreba takođe izuzetno jak. Navijači će uživati, siguran sam - rekao je direktor Vins Sisero.

BRANI POENE
Sinsinati četvrtfinale, 180
Ju-Es open finale, 1.200
Peking titula, 500 Šangaj titula, 1.000 Pariz titula, 1.000 London titula, 1.500 Ukupno: 5.380

Komentari / 0

Ostavite komentar