Побједа Сарајева за понос, славу и лову!

Актуелни освајач Купа Босне и Херцеговине, ФК Сарајево, пласманом у плеј-оф за Лигу Европе на свој рачун ставио је додатних 150.000 евра од Европске фудбалске Федерације.

Фудбал 08.08.2014 | 19:35
Побједа Сарајева за понос, славу и лову!

До велике побједе за босанскохерцеговачки клупски фудбал синоћ су стигли изабраници Џенана Ушчуплића, који су у Атини савладали фаворизирани Атромитос са 3:1, те су тако надокнадили заостатак из првог меча (1:2).

Осим побједе, бордо момци су и свом клубу зарадили нових 150.000 евра, те су тако од учешћа у квалификацијама за Лигу Европе у овој сезони до сада зарадили 420.000 евра.

Ова цифра није коначна, односно Сарајево је до сада зарадило и много више уколико у обзир узмемо и продате улазнице за два досадашња домаћа сусрета, те новце које је бордо клуб добио од ТВ права.

На крају треба додати да Сарајево може зарадити још много више. Уколико се бордо тиим пласира у групну фазу Лигу Европе, што неће бити нимало лако, јер је ривал плеј-офу њемачка Борусија из Менхенгладбаха, зарада би могла бити милионска, али и уколико не прођу даље, за противника су добили атрактивну екипу, од продаје тв права зарада би могла бити астрономска.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мргуд

08.08.2014 17:45

коначно да један клуб из ове ливада лиге уђе у европско такмичење

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

08.08.2014 17:58

А ста нас у РС брига за клубове из Федерације? Нама су битни само Партизан и Звезда а ове ко шиша!

ОДГОВОРИТЕ