Pobjeda Sarajeva za ponos, slavu i lovu!

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, plasmanom u plej-of za Ligu Evrope na svoj račun stavio je dodatnih 150.000 evra od Evropske fudbalske Federacije.

Fudbal 08.08.2014 | 19:35
Pobjeda Sarajeva za ponos, slavu i lovu!

Do velike pobjede za bosanskohercegovački klupski fudbal sinoć su stigli izabranici Dženana Uščuplića, koji su u Atini savladali favorizirani Atromitos sa 3:1, te su tako nadoknadili zaostatak iz prvog meča (1:2).

Osim pobjede, bordo momci su i svom klubu zaradili novih 150.000 evra, te su tako od učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope u ovoj sezoni do sada zaradili 420.000 evra.

Ova cifra nije konačna, odnosno Sarajevo je do sada zaradilo i mnogo više ukoliko u obzir uzmemo i prodate ulaznice za dva dosadašnja domaća susreta, te novce koje je bordo klub dobio od TV prava.

Na kraju treba dodati da Sarajevo može zaraditi još mnogo više. Ukoliko se bordo tiim plasira u grupnu fazu Ligu Evrope, što neće biti nimalo lako, jer je rival plej-ofu njemačka Borusija iz Menhengladbaha, zarada bi mogla biti milionska, ali i ukoliko ne prođu dalje, za protivnika su dobili atraktivnu ekipu, od prodaje tv prava zarada bi mogla biti astronomska.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mrgud

08.08.2014 17:45

konačno da jedan klub iz ove livada lige uđe u evropsko takmičenje

ODGOVORITE
Name

BN

08.08.2014 17:58

A sta nas u RS briga za klubove iz Federacije? Nama su bitni samo Partizan i Zvezda a ove ko šiša!

ODGOVORITE