Николић о 'Трајку' и Вождовцу

Тренер Партизана каже да ће челници клуба разговарати са штопером Браниславом Трајковићем о даљој судбини. Најављује довођење новог штопера. О почетку првенства: "Не дао Бог да не почнемо онако како се од Партизана очекује".

Фудбал 08.08.2014 | 19:20
Николић о 'Трајку' и Вождовцу

Партизан вида европске ране, али нема много времена за "лечење" и терапије. Већ овог викенда, тачније у недељу од 17 часова на стадиону на Врачару очекује га први испит у новој првенственој сезони против Вождовца.

Али, иако у Партизану, односно у стручном штабу тврде да мисле само о томе, ипак су у првом плану елиминација од бугарског Лудогореца у квалификацијама за Лигу шампиона, као и дешавања у вези са централним беком Браниславом Трајковићем, који је, према нашим сазнањима, стављен на трансфер-листу, односно није лиценциран за првенство.

Николић није желео то директно да потврди, али индиректно јесте. Најавио је и довођење новог штопера у најскорије време, за дан, два.

На конференцији за новинаре, Николић је рекао да је Трајковић, искључењем против Лудогореца, прешао "црвену линију", као и да је клуб у потрази за новим штопером.

"Не желим јавно да га 'разапињем', али Трајковић ће имати разговор са челницима клуба и видећемо даљи расплет. Нисам разочаран, нити осећам да ме је издао, а санкције које сам провео (Трајковић није лиценциран за Суперлигу, прим. аут) су јасне јер нико не може да нарушава клупску дисциплину. Већ неко веме радимо на довођењу бар још једног штопера и може да се деси да данас или сутра завршимо тај посао", рекао је Николић и додао да ангажовање новог штопера нема везе са "случајем Трајковић".

Партизан сада има тројицу централних бекова: Словенца Бранка Илића, који је дошао овог лета, и староседеоце Војислава Станковића и Милоша Остојића. Наравно, и Трајковића, који је "на леду".

Иако је желео да сусрет са новинарима посвети искључиво мечу са Вождовцем, на отварању сезоне 2014/15. Николић, ипак, није могао да "побегне" од питања у вези са мечом против Лудогореца (0:0, па 2:2).

"Наравно да је на тренеру одговорност и иза избор играча и за тактику, али не заборавите да смо практично испали због гола у гостима. И даље смо једини представник Србије у Европи, боримо се за Лигу Европе, околности под којима радимо нису лаке, али задовољан сам јер ови момци на терену за Партизан остављају све што имају", гласио је одговор Николића на новинарско питање о личној одговорности.

Додао је и да Трајковић није главни кривац.

"Са Трајковићем смо већ разговарали шта даље у овом прелазном року, али то није питање казне. Момци су дали све од себе, постојала је његова кривица али није од једини кривац већ сви ми, а првенствено ја као шеф стручног штаба", рекао је Николић.

О Вождовцу...

Николић истиче да после елиминације из квалификација за Лигу шампиона екипа мора да покаже снагу у домаћем шампионату. Партизан нема баш срећан распоред, јер у прва четири кола три пута гостује.

"Играћемо против Вождовца на Врачару где су увек специфични услови. Заслужују респект због свега што су урадили претходних година, изменили су цео тим, али имају квалитет и искуство. Нама је победа императив, јер сада када сви очекују да виде наше слабости морамо да покажемо снагу и заједништво", изјавио је Николић и наставио:

"Дешава се у свим земљама да у првом колу фаворити киксну, зато морамо да будемо спремни јер увек те прве утакмице у значајној мери одређују даљи ток и амбијент у клубу".

Од екипе тражи да се фокусира на првенствени меч, а не о даљем наставку такмичења у квалификацијама за Лигу Европе.

"Волео бих да будемо сконцентрисани на Вождовац а не на противника у Лиги Европа. Нед'о бог да не почено првенство онако како се од Партизана очекује. Морамо да будемо опрези пред Вождовац и да му посветимо дужну пажњу, нарочито јер играмо на гостујућем терену", рекао је Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар