Nikolić o 'Trajku' i Voždovcu

Trener Partizana kaže da će čelnici kluba razgovarati sa štoperom Branislavom Trajkovićem o daljoj sudbini. Najavljuje dovođenje novog štopera. O početku prvenstva: "Ne dao Bog da ne počnemo onako kako se od Partizana očekuje".

Fudbal 08.08.2014 | 19:20
Nikolić o 'Trajku' i Voždovcu

Partizan vida evropske rane, ali nema mnogo vremena za "lečenje" i terapije. Već ovog vikenda, tačnije u nedelju od 17 časova na stadionu na Vračaru očekuje ga prvi ispit u novoj prvenstvenoj sezoni protiv Voždovca.

Ali, iako u Partizanu, odnosno u stručnom štabu tvrde da misle samo o tome, ipak su u prvom planu eliminacija od bugarskog Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i dešavanja u vezi sa centralnim bekom Branislavom Trajkovićem, koji je, prema našim saznanjima, stavljen na transfer-listu, odnosno nije licenciran za prvenstvo.

Nikolić nije želeo to direktno da potvrdi, ali indirektno jeste. Najavio je i dovođenje novog štopera u najskorije vreme, za dan, dva.

Na konferenciji za novinare, Nikolić je rekao da je Trajković, isključenjem protiv Ludogoreca, prešao "crvenu liniju", kao i da je klub u potrazi za novim štoperom.

"Ne želim javno da ga 'razapinjem', ali Trajković će imati razgovor sa čelnicima kluba i videćemo dalji rasplet. Nisam razočaran, niti osećam da me je izdao, a sankcije koje sam proveo (Trajković nije licenciran za Superligu, prim. aut) su jasne jer niko ne može da narušava klupsku disciplinu. Već neko veme radimo na dovođenju bar još jednog štopera i može da se desi da danas ili sutra završimo taj posao", rekao je Nikolić i dodao da angažovanje novog štopera nema veze sa "slučajem Trajković".

Partizan sada ima trojicu centralnih bekova: Slovenca Branka Ilića, koji je došao ovog leta, i starosedeoce Vojislava Stankovića i Miloša Ostojića. Naravno, i Trajkovića, koji je "na ledu".

Iako je želeo da susret sa novinarima posveti isključivo meču sa Voždovcem, na otvaranju sezone 2014/15. Nikolić, ipak, nije mogao da "pobegne" od pitanja u vezi sa mečom protiv Ludogoreca (0:0, pa 2:2).

"Naravno da je na treneru odgovornost i iza izbor igrača i za taktiku, ali ne zaboravite da smo praktično ispali zbog gola u gostima. I dalje smo jedini predstavnik Srbije u Evropi, borimo se za Ligu Evrope, okolnosti pod kojima radimo nisu lake, ali zadovoljan sam jer ovi momci na terenu za Partizan ostavljaju sve što imaju", glasio je odgovor Nikolića na novinarsko pitanje o ličnoj odgovornosti.

Dodao je i da Trajković nije glavni krivac.

"Sa Trajkovićem smo već razgovarali šta dalje u ovom prelaznom roku, ali to nije pitanje kazne. Momci su dali sve od sebe, postojala je njegova krivica ali nije od jedini krivac već svi mi, a prvenstveno ja kao šef stručnog štaba", rekao je Nikolić.

O Voždovcu...

Nikolić ističe da posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona ekipa mora da pokaže snagu u domaćem šampionatu. Partizan nema baš srećan raspored, jer u prva četiri kola tri puta gostuje.

"Igraćemo protiv Voždovca na Vračaru gde su uvek specifični uslovi. Zaslužuju respekt zbog svega što su uradili prethodnih godina, izmenili su ceo tim, ali imaju kvalitet i iskustvo. Nama je pobeda imperativ, jer sada kada svi očekuju da vide naše slabosti moramo da pokažemo snagu i zajedništvo", izjavio je Nikolić i nastavio:

"Dešava se u svim zemljama da u prvom kolu favoriti kiksnu, zato moramo da budemo spremni jer uvek te prve utakmice u značajnoj meri određuju dalji tok i ambijent u klubu".

Od ekipe traži da se fokusira na prvenstveni meč, a ne o daljem nastavku takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Voleo bih da budemo skoncentrisani na Voždovac a ne na protivnika u Ligi Evropa. Ned'o bog da ne počeno prvenstvo onako kako se od Partizana očekuje. Moramo da budemo oprezi pred Voždovac i da mu posvetimo dužnu pažnju, naročito jer igramo na gostujućem terenu", rekao je Nikolić.

Komentari / 0

Ostavite komentar