Ватерполо ЛШ - ко, где, кад, с ким?

Крагујевчани сазнали где ће и против кога почети учешће у квалификацијама за Лигу шампиона. Црвено-бели стартују од друге рунде. Партизану потврђена позивница.

Остали спортови 07.08.2014 | 12:15
Ватерполо ЛШ - ко, где, кад, с ким?

Као што је и било најављено, Србија ће следеће године имати једног сигурног учесника Лиге шампиона у ватерполу - Партизан. БВК Црвена звезда и Раднички Крагујевац ће покушати да се изборе за место у елити кроз квалификације.
Црно-бели су, као и прошле сезоне, добили вајлд кард и имаће гарантовано место у елити уз Југ, Шпандау, Олимпијакос, Егер, Брешу, Галатасарај и шампиона Европе - Барселонету.

Крагујевачки Раднички, вицешампион Европе, почеће борбу за место у ЛШ од прве рунде квалификација на турниру у Марсеју (26-28. септембар).

Ривали вицешампиона Србије у Француској биће Посилипо (Италија), Орвушегетем (Мађарска), Спартак Волгоград (Русија), Марсеј (Француска) и Лигамуш Тбилиси (Грузија).

Други квалификациони турнир биће одигран у Херцег Новом (Младост Загреб, Васпо Хановер, Орадеа, Монепеље, Синтез и Јадран). Пласман у друго коло квалификација обезбедиће најбољих пет тимова, док ће шести наставити евро-епизоду у Евро купу.

Од друге рунде, у борбу за Лигу шампиона укључују се Приморје, Дуизбург, Солнок, Про Реко, Јумзе Истанбул и БВК Црвена звезда, шампион Србије.

У том нивоу квалификација биће формиране четири групе од по четири тима. Утакмице сваке групе биће одигране у различитим градовима, од 17. до 19. октобра.

Пласман у 3. коло обезбедиће по две првопласиране екипе из сваке групе, које се потом међусобно укршају у четвртфиналу (29. октобар и 12. новембар). Победници четвртфинала пласираће се у Лигу шампиона

Коментари / 0

Оставите коментар