Vaterpolo LŠ - ko, gde, kad, s kim?

Kragujevčani saznali gde će i protiv koga početi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crveno-beli startuju od druge runde. Partizanu potvrđena pozivnica.

Ostali sportovi 07.08.2014 | 12:15
Vaterpolo LŠ - ko, gde, kad, s kim?

Kao što je i bilo najavljeno, Srbija će sledeće godine imati jednog sigurnog učesnika Lige šampiona u vaterpolu - Partizan. BVK Crvena zvezda i Radnički Kragujevac će pokušati da se izbore za mesto u eliti kroz kvalifikacije.
Crno-beli su, kao i prošle sezone, dobili vajld kard i imaće garantovano mesto u eliti uz Jug, Špandau, Olimpijakos, Eger, Brešu, Galatasaraj i šampiona Evrope - Barselonetu.

Kragujevački Radnički, vicešampion Evrope, počeće borbu za mesto u LŠ od prve runde kvalifikacija na turniru u Marseju (26-28. septembar).

Rivali vicešampiona Srbije u Francuskoj biće Posilipo (Italija), Orvušegetem (Mađarska), Spartak Volgograd (Rusija), Marsej (Francuska) i Ligamuš Tbilisi (Gruzija).

Drugi kvalifikacioni turnir biće odigran u Herceg Novom (Mladost Zagreb, Vaspo Hanover, Oradea, Monepelje, Sintez i Jadran). Plasman u drugo kolo kvalifikacija obezbediće najboljih pet timova, dok će šesti nastaviti evro-epizodu u Evro kupu.

Od druge runde, u borbu za Ligu šampiona uključuju se Primorje, Duizburg, Solnok, Pro Reko, Jumze Istanbul i BVK Crvena zvezda, šampion Srbije.

U tom nivou kvalifikacija biće formirane četiri grupe od po četiri tima. Utakmice svake grupe biće odigrane u različitim gradovima, od 17. do 19. oktobra.

Plasman u 3. kolo obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, koje se potom međusobno ukršaju u četvrtfinalu (29. oktobar i 12. novembar). Pobednici četvrtfinala plasiraće se u Ligu šampiona

Komentari / 0

Ostavite komentar