За 'Цибосе' је 1. септембар - ДАН 'Д'!

Нови директор "цибоса" изјавио је да ће тај клуб отићи у стечај, ако се до 1. септембра не реши проблем блокаде.

Кошарка 06.08.2014 | 18:45
За 'Цибосе' је 1. септембар - ДАН 'Д'!

Новчана блокада Цибоне при Међународној кошаркашкој федерацији (ФИБА) је нешто више од милион евра због дуга према четворици бивших играча - Марку Томасу, Дамиру Маркоти, Гордану Гиричеку и Горану Врбанцу.

Александар Петровић, директор Цибоне, са њима ће покушати да се нагоди, а ако успе у томе, гарантује исплату обећаног износа до 1. септембра.

"У датим околностима наша понуда ће бити максимално коректна. Ако до 1. септембра не извршим оно што сам обећао, моја реч не вреди ништа и цео пројекат пада у воду. Ово је последња шанса за спас Цибоне. Тај датум је једнако важан за клупску историју као и титула првака Европе", рекао је Петровић.

"Или ће клуб до 1. септембра профункционисати, или ће отићи у стечај. Друга опција не постоји", додао је бивши тренер Цибоне, која је због финансијских проблема довела у питање и наступ у АБА лиги.

Петровић је од загребачког градоначелника Милана Бандића добио мандат за спас Цибоне и ради волонтерски на функцији директора клуба.

Осим дуговања према поменутој четворици играча, Петровић је рекао да је циљ и да се измире дуговања према кошаркашима из прошле сезоне.

"Они су то заслужили јер су својим играма и резултатима задужили клуб", рекао је Петровић.

Истакао је да клубу није потребна деблокада код ФИБА како би поново доводио странце, већ да се "разбије атмосфера неповерења према клубу" са којом се сусретао у свим досадашњим контактима, откако је прошле недеље започео процес консолидације клуба.

Како планира, Цибона би у будућности требало да се ослања на талентоване играче из јуниорског погона којима би био прикључен само један Американац.

"Буџет клуба за следећу сезону биће 500.000 евра и ни липе више. Тим ће се градити око петорице, шесторице талентованих јуниора којима ће бити прикључени наши ветерани и амерички кошаркаш на позицији плејмејкера", рекао је Петровић.

Екипу ће и даље водити тренери Славен Римац и Јурица Големац, уз помоћ искусног Владе Вањка.

"Они су својим прошлосезонским резултатима у потпуности заслужили поверење. Ја им се сигурно нећу мешати у посао. Могу да им помогнем саветима, ако то од мене буду тражили, али тренерски посао ме не занима".

Цибона би до 5. октобра требало да добије нови Управни одбор од пет чланова и новог председника.

"У Управном одбору ће бити само привредници. Они ће изнедрити председника. Политика у Цибони више неће бити присутна у оном контексту у којем се досад помињала. Ја ћу представљати спону према граду, али сви знају да сам човек спорта, а не политичар. Максимално сам независтан, никоме ништа не дугујем и радићу само по својој савести", рекао је Петровић.

Коментари / 0

Оставите коментар