Звездан осуо паљбу по ФСС!

"ФСС је затегао као да смо у Швајцарској, то мора да се измени", рекао је за "Новости" незадовољни в.д. генералног секретара Црвене звезде.

Фудбал 06.08.2014 | 17:15
Звездан осуо паљбу по ФСС!

И поред уступка Фудбалског савеза Србије (ФСС), одобравања новоуведене "условне лиценце" и одређивања новог рока за измиривање дугова, у Црвеној звезди нису задовољни. Штавише!

Звездан Терзић, вршилац дужности генералног секретара шампиона, сматра да ФСС претерује и са захтевом да клубови до првог дана септембра измире све дугове (месец дана после истицања првобитног рока!).

Он сматра да се кровна организација држи правилника о лиценцирању "као пијан плота" и упозорава да је то погрешно!

"Звезда има 4,9 милиона евра дуга према клубовима и бившим играчима и од тог новца 1.500.000 је по извршним одлукама дисциплинског судије. То су правоснажне пресуде и због њих не можемо да региструјемо нове играче. Осталих 3.400.000 још није ни дошло на "дисциплинску", а ФСС тражи да се свих 4,9 милиона измири за 30 дана као услов за лиценцу за такмичење. Није реално да Звезда то уради, нити је реално да то буде критеријум. ФСС претерује, затегао је као да смо у Швајцарској, то мора да се измени", изјавио је Терзић за "Вечерње новости".

Истовремено, Терзић је поставио питање - како је ФСС почетком лета одобрио Црвеној звезди евро-лиценцу, коју је касније УЕФА укинула?

"И јесте, тешка је ситуација, клубови су пред банкротом! Одлука треба да се примени на целу сезону и примениће се. Па, најбоље би било да после 30 дана неко буде избачен из лиге. А од казне не стрепим, па није ово моје. Звезда је државна и Звезда не може да испуни ове захтеве. Рекао сам и Караџићу и Лаковићу да се не држимо као пијан плота. Па, нама је држава пред банкротом! Спустите критеријуме два нивоа испод, а ако дођемо у још тежу ситуацију, хајде да сведемо фудбал на аматерски ниво. Али, фудбал ће се увек играти, играо се и за време окупације, па не може га сада неки паметан зауставити да би применио правилник о лиценцирању".

Према његовим речима, црвено-бели не беже од обавезе да измире дуговања која коче регистрацију играча. Истовремено, објашњава да су нови играчи доведени без обештећења.

"Није примерено да ангажујемо нове док нисмо исплатили старе играче. Али, лиценца је друга тема, њу сваки клуб треба да добије. Све (нове играче) довели смо без динара и нису дошли ту за прво или четврто коло. Можемо да их региструјемо и 31. августа, остаје после тога још 26 утакмица. А шта ако продамо четири играча до тада, а нисмо довели никога и немамо више времена? Сваки нормалан клуб мора да има бар 25 лиценцираних играча и 15 младих", подвукао је Терзић у разговору за "Новости".

Такође, децидирано је изнео и свој став о наговештеном штрајку чланова радне заједнице Звезде:

"Што се мене тиче, нека штрајкују и нека не долазе на посао ако мисле да је то решење. Звезда је у најтежој ситуацији од оснивања, разваљена, девастирана, на корак до гашења! Ако се ми изнутра не стегнемо, како ћемо решити проблеме? Сви су грлили пехар из Барија и делили премије после титула и трансфера Друлића, овога и онога. Па, ако си део система док се ужива, онда мораш и да потуриш леђа када је лоше. Као да неко овде држи паре у фиоци, па треба само да се намрштиш, запретиш штрајком и добијеш их. Е не може, јер пара нема! Уосталом, штрајка и неће бити, главни синдикат није у томе, него неки конобари и кувари из хотела на који сутра можемо да ставимо катанац".

Функционер црвено-белих објаснио је да турски Гацијантеп сваке године добија лиценцу иако ОФК Београду дугује 350.000 за трансфер Ивана Кецојевића.

"А Газијантеп се несметано такмичи у првенству Турске! Сад нека ми објасне како и ко то штити српске клубове. ФСС се строго држи књиге, а када би то радили сви у Европи, пола клубова у 53 земље не би играло. Да будем јасан, у наредних 30 дана ни Звезда, ни други клубови неће моћи да измире те нереалне захтеве".

Коментари / 0

Оставите коментар