Zvezdan osuo paljbu po FSS!

"FSS je zategao kao da smo u Švajcarskoj, to mora da se izmeni", rekao je za "Novosti" nezadovoljni v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde.

Fudbal 06.08.2014 | 17:15
Zvezdan osuo paljbu po FSS!

I pored ustupka Fudbalskog saveza Srbije (FSS), odobravanja novouvedene "uslovne licence" i određivanja novog roka za izmirivanje dugova, u Crvenoj zvezdi nisu zadovoljni. Štaviše!

Zvezdan Terzić, vršilac dužnosti generalnog sekretara šampiona, smatra da FSS preteruje i sa zahtevom da klubovi do prvog dana septembra izmire sve dugove (mesec dana posle isticanja prvobitnog roka!).

On smatra da se krovna organizacija drži pravilnika o licenciranju "kao pijan plota" i upozorava da je to pogrešno!

"Zvezda ima 4,9 miliona evra duga prema klubovima i bivšim igračima i od tog novca 1.500.000 je po izvršnim odlukama disciplinskog sudije. To su pravosnažne presude i zbog njih ne možemo da registrujemo nove igrače. Ostalih 3.400.000 još nije ni došlo na "disciplinsku", a FSS traži da se svih 4,9 miliona izmiri za 30 dana kao uslov za licencu za takmičenje. Nije realno da Zvezda to uradi, niti je realno da to bude kriterijum. FSS preteruje, zategao je kao da smo u Švajcarskoj, to mora da se izmeni", izjavio je Terzić za "Večernje novosti".

Istovremeno, Terzić je postavio pitanje - kako je FSS početkom leta odobrio Crvenoj zvezdi evro-licencu, koju je kasnije UEFA ukinula?

"I jeste, teška je situacija, klubovi su pred bankrotom! Odluka treba da se primeni na celu sezonu i primeniće se. Pa, najbolje bi bilo da posle 30 dana neko bude izbačen iz lige. A od kazne ne strepim, pa nije ovo moje. Zvezda je državna i Zvezda ne može da ispuni ove zahteve. Rekao sam i Karadžiću i Lakoviću da se ne držimo kao pijan plota. Pa, nama je država pred bankrotom! Spustite kriterijume dva nivoa ispod, a ako dođemo u još težu situaciju, hajde da svedemo fudbal na amaterski nivo. Ali, fudbal će se uvek igrati, igrao se i za vreme okupacije, pa ne može ga sada neki pametan zaustaviti da bi primenio pravilnik o licenciranju".

Prema njegovim rečima, crveno-beli ne beže od obaveze da izmire dugovanja koja koče registraciju igrača. Istovremeno, objašnjava da su novi igrači dovedeni bez obeštećenja.

"Nije primereno da angažujemo nove dok nismo isplatili stare igrače. Ali, licenca je druga tema, nju svaki klub treba da dobije. Sve (nove igrače) doveli smo bez dinara i nisu došli tu za prvo ili četvrto kolo. Možemo da ih registrujemo i 31. avgusta, ostaje posle toga još 26 utakmica. A šta ako prodamo četiri igrača do tada, a nismo doveli nikoga i nemamo više vremena? Svaki normalan klub mora da ima bar 25 licenciranih igrača i 15 mladih", podvukao je Terzić u razgovoru za "Novosti".

Takođe, decidirano je izneo i svoj stav o nagoveštenom štrajku članova radne zajednice Zvezde:

"Što se mene tiče, neka štrajkuju i neka ne dolaze na posao ako misle da je to rešenje. Zvezda je u najtežoj situaciji od osnivanja, razvaljena, devastirana, na korak do gašenja! Ako se mi iznutra ne stegnemo, kako ćemo rešiti probleme? Svi su grlili pehar iz Barija i delili premije posle titula i transfera Drulića, ovoga i onoga. Pa, ako si deo sistema dok se uživa, onda moraš i da poturiš leđa kada je loše. Kao da neko ovde drži pare u fioci, pa treba samo da se namrštiš, zapretiš štrajkom i dobiješ ih. E ne može, jer para nema! Uostalom, štrajka i neće biti, glavni sindikat nije u tome, nego neki konobari i kuvari iz hotela na koji sutra možemo da stavimo katanac".

Funkcioner crveno-belih objasnio je da turski Gacijantep svake godine dobija licencu iako OFK Beogradu duguje 350.000 za transfer Ivana Kecojevića.

"A Gazijantep se nesmetano takmiči u prvenstvu Turske! Sad neka mi objasne kako i ko to štiti srpske klubove. FSS se strogo drži knjige, a kada bi to radili svi u Evropi, pola klubova u 53 zemlje ne bi igralo. Da budem jasan, u narednih 30 dana ni Zvezda, ni drugi klubovi neće moći da izmire te nerealne zahteve".

Komentari / 0

Ostavite komentar