НАТО: 20.000 руских војника на украјинској граници

Русија је окупила око 20.000 војника на источној граници Украјине и могла би да их пошаље у ту земљу под изговором хуманитарне или мировне мисије, саопштио је данас НАТО.

Свијет 06.08.2014 | 12:45
НАТО: 20.000 руских војника на украјинској граници

"Не желимо да нагађамо шта Русија има на уму, али можемо да видимо оно што Русија ради на терену - а то је разлог за велику бригу. Русија је нагомилала око 20.000 војника спремних за борбу на украјинској источној граници", саопштила је портпарол Алијансе Оана Лунгеску.

Она је додала да гомилање војске "изазива додатну ескалацију ситуације и поткопава напоре за проналажење дипломатског рјешења кризе"."Ово је опасна ситуација", рекла је Лунгескуова.Њемачко Министарство спољних послова саопштило је да Москва треба да избјегне потезе који би могли да доведу до додатне ескалације кризе у Украјини.

"Захтијевамо највећу могућу транспарентност и позивамо Русију да се уздржи од било каквих корака који би водили ка додатној ескалацији. То би могла да буде комбинација војних вјежби и окупљања трупа", рекао је портпарол.

Пољски премијер Доналд Туск изјавио је данас да је пријетња од директне интервенције руске војске у Украјини порасла у посљедњих неколико дана.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милојко-Бања лука

06.08.2014 11:01

Када би дао бог и ушли у Украјину и одбране свој народ а не као Србија што свој остави турцима,албанцима,хрватима итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

06.08.2014 11:02

Ста год уради подрзавам русију доста је и вас УН,УСА и НАТО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

06.08.2014 11:13

Нема од овога ниста,могу гомилат и 50000 војника,него узетли су крим и сад је најбоље да се усуте ,небили се Ове санкције прекинуле.цитам вец санкције поцињу да дјелују на обицан свијет,вец ду двије руске авио-компаније отисле у конкурс,тако да око 27000руских туристс у свијету незна како да се врате куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

06.08.2014 11:37

Руска ДУМА треба да се обрати НАТО-у да пошаљу снаге да их заштите од евентуалног напада Украинске војске на територију Руске федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.08.2014 13:54

За ове џелате који упорно газе преко људских лешева "дипломатско" рјешење кризе би било када би се побиле све проруске снаге односно Руси посебно на југоистоку Украјине. Крајње је вријеме да руска војска прегази ту територију и заштити свој народ. Што се санкција тиче увешће их они и уводе свакако али брзо ће добити одговор и губитке због тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

06.08.2014 20:59

Ало бре... На територији Русије на својој земљи су са својом војском... Нису на Украјинској страни а погвотово нису на америцком тлу... Ста вас брига колико и где имају војника на свом тлу... Не питају ни Руси вас сто имате своје војнике свуда по свету иако би имали потпуно право за то... Ста би ви, да Руси од вас тразе дозволу када један руски војник изадје из касарне и оде у wц...

ОДГОВОРИТЕ