Ван Гал задовољан стартом у Јунајтеду

Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал задовољан је тријумфом на Гинис Интернационалном Купу шампиона, истичући важност меча са Свонсијем на старту лиге.

Фудбал 05.08.2014 | 12:31
Ван Гал задовољан стартом у Јунајтеду

"Лепо је због навијача у САД што смо упели да освојимо трофеј, али и због оних код куће – јер смо савладали Ливерпул. Мислим да навијачи могу да буду задовољни оним што смо им пружили, што је јако важно. Наравно, боље је побеђивати него губити на припремама, али је ипак важнији старт Премијер лиге против Свонсија. То морамо да добијемо", рекао је Ван Гал.

Јунајтед је у финалу био бољи од Ливерпула, и тако завршио америчку турнеју са стопроцентним учинком, после победа над Галаксијем, Ромом, Интером и Реалом и освојио трофеј у једином међународном такмичењу у којем ће учествовати у овој сезони.

'Ђаволи' су губили после 45 минута игре, али је Вејн Руни дивним волејом вратио свој тим у игру, да би касније понео звање играча турнира.

"Он је одувек био победник", јасан је Ван Гал. "Мислим да је заслужио награду коју су му доделили, јер је наместио и постигао неколицину голова. Такође, био је добар и у одбрани, а не би била неправда ни да је неко од дефанзиваца проглашен за најбољег".

Јунајтед отвара нову сезону на Острву 16. августа – када од 13.45 на Олд Трафорду дочекује екипу велшког Свонсија.

Коментари / 0

Оставите коментар