Van Gal zadovoljan startom u Junajtedu

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal zadovoljan je trijumfom na Ginis Internacionalnom Kupu šampiona, ističući važnost meča sa Svonsijem na startu lige.

Fudbal 05.08.2014 | 12:31
Van Gal zadovoljan startom u Junajtedu

"Lepo je zbog navijača u SAD što smo upeli da osvojimo trofej, ali i zbog onih kod kuće – jer smo savladali Liverpul. Mislim da navijači mogu da budu zadovoljni onim što smo im pružili, što je jako važno. Naravno, bolje je pobeđivati nego gubiti na pripremama, ali je ipak važniji start Premijer lige protiv Svonsija. To moramo da dobijemo", rekao je Van Gal.

Junajted je u finalu bio bolji od Liverpula, i tako završio američku turneju sa stoprocentnim učinkom, posle pobeda nad Galaksijem, Romom, Interom i Realom i osvojio trofej u jedinom međunarodnom takmičenju u kojem će učestvovati u ovoj sezoni.

'Đavoli' su gubili posle 45 minuta igre, ali je Vejn Runi divnim volejom vratio svoj tim u igru, da bi kasnije poneo zvanje igrača turnira.

"On je oduvek bio pobednik", jasan je Van Gal. "Mislim da je zaslužio nagradu koju su mu dodelili, jer je namestio i postigao nekolicinu golova. Takođe, bio je dobar i u odbrani, a ne bi bila nepravda ni da je neko od defanzivaca proglašen za najboljeg".

Junajted otvara novu sezonu na Ostrvu 16. avgusta – kada od 13.45 na Old Trafordu dočekuje ekipu velškog Svonsija.

Komentari / 0

Ostavite komentar