Срби сребрни, Турци златни!

Јуниори Србије нису успели да освоје титулу првака Европе, пошто су у финалу убедљиво поражени од Турске – 85:68.

Кошарка 04.08.2014 | 11:01
Срби сребрни, Турци златни!

Домаћин континеталног шампионата је искористио јако лошу и безидејну игру Србије, стекао велику предност већ (+16), коју је лако одржавао до краја сусрета и потпуно заслужено славио.

Наши момци су погодили само три тројке из 16 покушаја, док су од 45 шутева за два погодили само 18. Најбољи у нашем тиму био је Стефан Пено са 13 поена, Радован Ђоковић убацио је десет, а Стефан Лазаревић један мање.

С друге стране, Турке је до злата предводио Толга Гецим са 18 поена и шест скокова, док су Фуркан Коркмаз и Окбен Улубај убацили по 15. Србија је у групној фази лако победила Турску, са 20 поена разилике, али су овога пута домаћини одиграли знатно боље, недопустивши нашем тиму ни најмању шансу.

Наши момци су шутерски лоше започели меч, што су Турци искористили и после пет минута игре створили осам поена предности (11:3). Наставило се у истом ритму, да би домаћин у једном тренутку имао и максималних 16 поена предности.

Ни почетак друге деонице није превише обећавао, али су 'Орлићи' некако успевали да се одрже на достижном минусу. Турци су затим поново појачали притисак и вратили се на максималних 16 поена предности, да би наши момци преко Вучетића, Доковића и Пена у самом финишу полувремена пришли да једноцифрен заостатак – 36:28.

Нажалост, друго полувреме донело је још лошију игру наше селекције. Нису успевали да се повежу у нападу, док је одбрана још лошије функционисала. Наши момци су погодили само две тројке из 15 покушаја, док им је шут за два поена испод 50 одсто. Гецим са 15 и Улубај са 14 су незаустављиви за нашу одбрану, па Турска после три деонице има огромну предност – 68:46.

Последња четвртина је била само пука формалност, домаћин је смањио притисак, али су наши у једном тренутку успели да се спусте на петнаест поена минуса. Међутим, 'Орлови' нису успели да задрже континуитет, па је домаћин рутински привео меч крају и стигао до најсјајнијег одличја.

Коментари / 0

Оставите коментар