Парама општина Влада Српске отплаћује кредите

Српска демократска странка сматра да ће промјена коефицијента за расподјелу прихода од индиректних пореза изазвати додатно исељавање становништва из малих општина и миграције ка шест регионалних центара у Републици Српској.

Република Српска 02.08.2014 | 22:05
Парама општина Влада Српске отплаћује кредите

СДС тражи да Влада Српске под хитно промијени ову одлуку која ће довести у питање функционисање малих општина.

Грабљење из ионако осиромашених буџета имаће негативне посљедице у тим регионима Српске.
 
Начелник општине Лопаре тврди да је ово предизборни потез СНСД-а већином усмјерен против општина гдје су начелници из СДС-а.

"Парама општина се враћају кредити које је Влада Српске подигла, због овог начина расподјеле која постоји. На овај начин у предизборне сврхе, Влада РС ће довести до етничког чишћења Српске јер ће становништво да напусти своје просторе и отићи у веће градове", упозорава начелник општине Лопаре Радо Савић.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је да су се и предсједник и Влада Српске оглушили на захтјев 30 начелника упућеног 24. јула да се под хитно одржи састанак и ријеши ова ситуација.

Закон треба да доживи корјените промјене и да се одложи за јануар 2015. године, истакли су представници СДС-а.

Економски стручњак СДС-а Миленко Станић рекао је новинарима да ће смањење прилива у локалне буџете додатно угрозити финансирање средњих школа, домова здравља и улагања у културу и спорт у малим општинама, у години у којој су грађани већ претрпјели огромне штете од поплава и клизишта.


(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

јовица

02.08.2014 20:10

Кад би ви нама вратили све сто сте у рату и послије покрали ми би били богат народ.Нека ме неко демантује ако није тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

02.08.2014 20:18

Чуј влада СРПСКЕ , да није влада БИХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

02.08.2014 20:44

Видите да је Предсједник имао визиј шта ће се десити у будућности. Због тога је толико много коштао воћњак. Дај Боже да се ту не налази "Тарабића" шљива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан84

02.08.2014 20:45

И наравно опет преко леђа овог напаћеног народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИМИТРИЈЕ

03.08.2014 07:23

ЉУДИ ПА ЈЕ ЛИ ОВО МОГУЦЕ, ДА ОВАКВО ЗЛО ЗАДЕСИ ОВАЈ НАРОД?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

03.08.2014 13:51

Влада Српске намеће толике обавезе малим општинама (међу којима је највише начелника из опозиције) не само да би они враћали дуг, него и да би уништили њихове начелнике, да би покушали да их прикажу као неспособне. Само што изгледа начелници из СДС-а нису толико наивни. Савршен примјер је начелник општине Пале који је успио да оствари суфицит. Наметањем ових обавеза малим општинама, повећаваће се порези, што ће изазвати незадовољство и бијес грађана којима ће тешко бити објаснити о чему се ту ради и да је главни кривац Влада Републике Српске, а не начелници општина. Ово је још један у низу срамних покушаја ове наше квази Владе да уништи све што вриједи у Републици Српској и да сакрије свој лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тимотије

03.08.2014 19:03

Влада РС це раселити народ из малих опстина, уствари оне и нису тако мале поврсински а има их 33, висе од пола. Јасно је да је Додик страни плаценик који це Српску угасити изнутра.

ОДГОВОРИТЕ