Parama opština Vlada Srpske otplaćuje kredite

Srpska demokratska stranka smatra da će promjena koeficijenta za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza izazvati dodatno iseljavanje stanovništva iz malih opština i migracije ka šest regionalnih centara u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 02.08.2014 | 22:05
Parama opština Vlada Srpske otplaćuje kredite

SDS traži da Vlada Srpske pod hitno promijeni ovu odluku koja će dovesti u pitanje funkcionisanje malih opština.

Grabljenje iz ionako osiromašenih budžeta imaće negativne posljedice u tim regionima Srpske.
 
Načelnik opštine Lopare tvrdi da je ovo predizborni potez SNSD-a većinom usmjeren protiv opština gdje su načelnici iz SDS-a.

"Parama opština se vraćaju krediti koje je Vlada Srpske podigla, zbog ovog načina raspodjele koja postoji. Na ovaj način u predizborne svrhe, Vlada RS će dovesti do etničkog čišćenja Srpske jer će stanovništvo da napusti svoje prostore i otići u veće gradove", upozorava načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da su se i predsjednik i Vlada Srpske oglušili na zahtjev 30 načelnika upućenog 24. jula da se pod hitno održi sastanak i riješi ova situacija.

Zakon treba da doživi korjenite promjene i da se odloži za januar 2015. godine, istakli su predstavnici SDS-a.

Ekonomski stručnjak SDS-a Milenko Stanić rekao je novinarima da će smanjenje priliva u lokalne budžete dodatno ugroziti finansiranje srednjih škola, domova zdravlja i ulaganja u kulturu i sport u malim opštinama, u godini u kojoj su građani već pretrpjeli ogromne štete od poplava i klizišta.


(BN TV)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

jovica

02.08.2014 20:10

Kad bi vi nama vratili sve sto ste u ratu i poslije pokrali mi bi bili bogat narod.Neka me neko demantuje ako nije tako

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

02.08.2014 20:18

Čuj vlada SRPSKE , da nije vlada BIH?

ODGOVORITE
Name

rodjo

02.08.2014 20:44

Vidite da je Predsjednik imao vizij šta će se desiti u budućnosti. Zbog toga je toliko mnogo koštao voćnjak. Daj Bože da se tu ne nalazi "Tarabića" šljiva.

ODGOVORITE
Name

Goran84

02.08.2014 20:45

I naravno opet preko leđa ovog napaćenog naroda!

ODGOVORITE
Name

DIMITRIJE

03.08.2014 07:23

LJUDI PA JE LI OVO MOGUCE, DA OVAKVO ZLO ZADESI OVAJ NAROD?

ODGOVORITE
Name

Nataša BL

03.08.2014 13:51

Vlada Srpske nameće tolike obaveze malim opštinama (među kojima je najviše načelnika iz opozicije) ne samo da bi oni vraćali dug, nego i da bi uništili njihove načelnike, da bi pokušali da ih prikažu kao nesposobne. Samo što izgleda načelnici iz SDS-a nisu toliko naivni. Savršen primjer je načelnik opštine Pale koji je uspio da ostvari suficit. Nametanjem ovih obaveza malim opštinama, povećavaće se porezi, što će izazvati nezadovoljstvo i bijes građana kojima će teško biti objasniti o čemu se tu radi i da je glavni krivac Vlada Republike Srpske, a ne načelnici opština. Ovo je još jedan u nizu sramnih pokušaja ove naše kvazi Vlade da uništi sve što vrijedi u Republici Srpskoj i da sakrije svoj lopovluk.

ODGOVORITE
Name

timotije

03.08.2014 19:03

Vlada RS ce raseliti narod iz malih opstina, ustvari one i nisu tako male povrsinski a ima ih 33, vise od pola. Jasno je da je Dodik strani placenik koji ce Srpsku ugasiti iznutra.

ODGOVORITE