Еклестон нуди 100 милиона за нагодбу!

Кад робија виси над главом паре нису толико битне. Питање је само - да ли је закон исти за све?

Остали спортови 02.08.2014 | 18:45
Еклестон нуди 100 милиона за нагодбу!

Закон је исти за све... оне које немају скривени рачун у неком пореском рају и милионе евре којима могу да "купе правду". И у Србији, али и на богатом западу. Берни Екслтон, први човек Формуле 1, изгледа има толико да се чини да му нико ништа не може.

Наиме, према информацијама немачког Зидојче Цајтунга алга и омега најбржег каравана света понудио је пред судом у Минхену нагодбу – односно 100 милиона евра зас слободу!

Екслтон је оптужен да је извесног Герхарда Грибовског из БајернЛБ банке подмитио са, веровали или не, 44 милиона евра (?!) како би зајмодавца оставио без улога у власништву над Формулом 1 којом Берни руководи већ четири деценије. Британски мултимилијардер се бранио тврдњом да је мислио да га Грибовски уцењује претњама да ће открити Екслтонове непријављене приходе пореској служби.

А ако се вратимо коју годину уназад сетићемо се да су га британске пореске службе већ тужиле за утају невероватних 1,2 милијарде фунти (?!), али "легалном шемом за избегавање пореза". На крају је лукави Еклстон платио "свега" 10 милиона фунти.

У Немачкој је, иначе, сасвим уобичајена појава да се судски поступци, чак и после покретања процеса, завршавају нагодбама, али би у случају да се Екслтонова понуда прихвати, а добре су шансе да хоће, то била далеко најскупља погодба икада.

Не буде ли предлог 83-годишњег бизнисмена прихваћен Екслтон би могао да буде осуђен и на 10 година затвора. Кога онда брига за "тричавих" 100 милиона?

Коментари / 0

Оставите коментар