Ekleston nudi 100 miliona za nagodbu!

Kad robija visi nad glavom pare nisu toliko bitne. Pitanje je samo - da li je zakon isti za sve?

Ostali sportovi 02.08.2014 | 18:45
Ekleston nudi 100 miliona za nagodbu!

Zakon je isti za sve... one koje nemaju skriveni račun u nekom poreskom raju i milione evre kojima mogu da "kupe pravdu". I u Srbiji, ali i na bogatom zapadu. Berni Ekslton, prvi čovek Formule 1, izgleda ima toliko da se čini da mu niko ništa ne može.

Naime, prema informacijama nemačkog Zidojče Cajtunga alga i omega najbržeg karavana sveta ponudio je pred sudom u Minhenu nagodbu – odnosno 100 miliona evra zas slobodu!

Ekslton je optužen da je izvesnog Gerharda Gribovskog iz BajernLB banke podmitio sa, verovali ili ne, 44 miliona evra (?!) kako bi zajmodavca ostavio bez uloga u vlasništvu nad Formulom 1 kojom Berni rukovodi već četiri decenije. Britanski multimilijarder se branio tvrdnjom da je mislio da ga Gribovski ucenjuje pretnjama da će otkriti Eksltonove neprijavljene prihode poreskoj službi.

A ako se vratimo koju godinu unazad setićemo se da su ga britanske poreske službe već tužile za utaju neverovatnih 1,2 milijarde funti (?!), ali "legalnom šemom za izbegavanje poreza". Na kraju je lukavi Eklston platio "svega" 10 miliona funti.

U Nemačkoj je, inače, sasvim uobičajena pojava da se sudski postupci, čak i posle pokretanja procesa, završavaju nagodbama, ali bi u slučaju da se Eksltonova ponuda prihvati, a dobre su šanse da hoće, to bila daleko najskuplja pogodba ikada.

Ne bude li predlog 83-godišnjeg biznismena prihvaćen Ekslton bi mogao da bude osuđen i na 10 godina zatvora. Koga onda briga za "tričavih" 100 miliona?

Komentari / 0

Ostavite komentar