Џенкинс остаје у Звезди!

Амерички кошаркаш Чарлс Џенкинс и наредне сезоне ће играти за Црвену звезду, потврдио је спортски директор ‘црвено-белих’ Давор Ристовић.

Кошарка 02.08.2014 | 14:15
Џенкинс остаје у Звезди!

Џенкинс је још пре неколико месеци потписао продужетак сарадње са Звездом, али је постојала могућност да напусти клуб у случају понуде из НБА лиге.

Међутим, у четвртак у 22 часа истекао је рок до када је нека НБА екипа могла да обавести Звезду да жели Џенкинса, а како се то није догодило, његов уговор важи за следећу сезону.

“Ту нема ништа спорно, ни неочекивано. Сада дефинишемо са његовим агентима када ће нам се прикључити на припремама”, истакао је Ристовић.

Из табора ‘црвено-белих’ нема превише информација о прелазном року, али су последњих дана ангажовани Никола Калинић и Немања Дангубић.

“Њиховим доласком затворили смо позицију ‘три’. Реч је од два млада играча, репрезентативца, који су били жеље многих клубова. Изузетно смо задовољни што су потписали вишегодишње уговоре”, нагласио је Ристовић.

За ‘црвено-беле’ сада је приоритет довођење плејмејкера и центра.

“Нисмо тим који у овом делу прелазног рока може лако да доведе играче. Морамо да ускладимо финансијске услове и жеље потенцијалних играча са нашим могућностима. Важни су и људски квалитети појачања, јер имамо групу младих и одличних момака у тиму. Највише бисмо волели да имамо све домаће играче, али је далеко теже пронаћи их на тим позицијама”, истакао је спортски директор Звезде.

Првом тиму Звезде биће прикључен и трио који је прошле године играо у ФМП – Марко Гудурић, Никола Чворовић и Ђорђе Каплановић.

“Та тенденција се понавља из године у годину. Прошле сезоне прикључили смо Тејића и Ребића, пре тога сличан пут је прешао и Митровић. Прелазак у први тим играча из нашег погона је једини начин да будемо конкурентни са осталима у Европи”, рекао је Ристовић.

Играчи који су били са првим тимом Звезде ове сезоне Војислав Стојановић, Стефан Лазаревић и други чланови јуниорског тима који је освојио Евролигу од јесени ће добити простор у ФМП Железнику.

“Тамо ће имати прилику да раде са сјајним тренером, Миланом Гуровићем. То је развојни систем који морамо да имамо, а сви предуслови за њихов развој постоје”, завршио је Ристовић.

Коментари / 0

Оставите коментар