Dženkins ostaje u Zvezdi!

Američki košarkaš Čarls Dženkins i naredne sezone će igrati za Crvenu zvezdu, potvrdio je sportski direktor ‘crveno-belih’ Davor Ristović.

Košarka 02.08.2014 | 14:15
Dženkins ostaje u Zvezdi!

Dženkins je još pre nekoliko meseci potpisao produžetak saradnje sa Zvezdom, ali je postojala mogućnost da napusti klub u slučaju ponude iz NBA lige.

Međutim, u četvrtak u 22 časa istekao je rok do kada je neka NBA ekipa mogla da obavesti Zvezdu da želi Dženkinsa, a kako se to nije dogodilo, njegov ugovor važi za sledeću sezonu.

“Tu nema ništa sporno, ni neočekivano. Sada definišemo sa njegovim agentima kada će nam se priključiti na pripremama”, istakao je Ristović.

Iz tabora ‘crveno-belih’ nema previše informacija o prelaznom roku, ali su poslednjih dana angažovani Nikola Kalinić i Nemanja Dangubić.

“Njihovim dolaskom zatvorili smo poziciju ‘tri’. Reč je od dva mlada igrača, reprezentativca, koji su bili želje mnogih klubova. Izuzetno smo zadovoljni što su potpisali višegodišnje ugovore”, naglasio je Ristović.

Za ‘crveno-bele’ sada je prioritet dovođenje plejmejkera i centra.

“Nismo tim koji u ovom delu prelaznog roka može lako da dovede igrače. Moramo da uskladimo finansijske uslove i želje potencijalnih igrača sa našim mogućnostima. Važni su i ljudski kvaliteti pojačanja, jer imamo grupu mladih i odličnih momaka u timu. Najviše bismo voleli da imamo sve domaće igrače, ali je daleko teže pronaći ih na tim pozicijama”, istakao je sportski direktor Zvezde.

Prvom timu Zvezde biće priključen i trio koji je prošle godine igrao u FMP – Marko Gudurić, Nikola Čvorović i Đorđe Kaplanović.

“Ta tendencija se ponavlja iz godine u godinu. Prošle sezone priključili smo Tejića i Rebića, pre toga sličan put je prešao i Mitrović. Prelazak u prvi tim igrača iz našeg pogona je jedini način da budemo konkurentni sa ostalima u Evropi”, rekao je Ristović.

Igrači koji su bili sa prvim timom Zvezde ove sezone Vojislav Stojanović, Stefan Lazarević i drugi članovi juniorskog tima koji je osvojio Evroligu od jeseni će dobiti prostor u FMP Železniku.

“Tamo će imati priliku da rade sa sjajnim trenerom, Milanom Gurovićem. To je razvojni sistem koji moramo da imamo, a svi preduslovi za njihov razvoj postoje”, završio je Ristović.

Komentari / 0

Ostavite komentar