Червар: Срби, хвала на позиву!

Идеју да будем селектор рукометаша Србије сматрам признањем за мој тренерски рад и то ми прија, рекао је Лино Червар за "Блиц".

Остали спортови 02.08.2014 | 09:45
Червар: Срби, хвала на позиву!

Из ових речи хрватског стручњака Лина Червара, једног од најуспешнијих тренера на свету у последње две деценије, проистиче да није изненађен изјавом првог човека РСС Велимира Марјановића.

- Чуо сам за изјаву господина Марјановића с којим се добро познајем и често чујем. То је само једно мишљење које у овом тренутку не треба озбиљно коментарисати. У принципу не волим да говорим хипотетички шта би било кад би било - каже за “Блиц” славни тренер, који од 2009. ради у Македонији и води тамошњи најбољи клуб Металург из Скопља.

Разлози његове уздржаности сасвим су разумљиви.

- Тренер сам Металурга и то је све што могу да кажем. Ускоро нам почињу припреме за следећу сезону и размишљам само о томе.

Докле сте везани уговором са Скопљанцима?

- Мој уговор још важи, али то за ову причу није најбитније. Сто посто сам посвећен овом послу и ни на шта друго не мислим. У животу ниједан уговор није вечит, човек никад не зна куда ће га околности одвести.

Да ли сте у последње време разговарали са председником нашег савеза?

- Не, извесно време нисмо били у контакту. То схватам само као његову жељу и ништа друго. Вероватно због тренутне ситуације у вашем рукомету. Понављам: било би некоректно према Металургу да коментаришем нешто што је чиста теорија. Не желим никоме да се замерим...

Познајете ли српски рукомет?

- Познајем и имам добре односе са колегама. Пре две године био сам гост предавач на тренерском семинару у Србији и био сам сјајно примљен. Желим вам све најбоље у рукомету и хвала на позиву - закључио је Червар.

Нови селектор Србије биће изабран почетком септембра.

Шта је рекао Марјановић
“Лино Червар је мој велики пријатељ и са њим се често чујем. Врло радо бих га видео на клупи Србије, али то је вероватно немогуће. То је човек коме бих са пуним поверењем дао и клуб и репрезентацију, јер знам да би направио резултат”, рекао је председник РСС, додајући да су препреке за његов ангажман “финансијске и геополитичке”.

Лино Червар је рођен 1950. у Делићима код Врсара. Прославио се водећи репрезентацију Хрватске до светског злата 2003. и олимпијског 2004, а по два пута освајао је сребро на првенствима света и Европе.
Са Металургом се прошле сезоне пласирао у четвртфинале Лиге шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар