Červar: Srbi, hvala na pozivu!

Ideju da budem selektor rukometaša Srbije smatram priznanjem za moj trenerski rad i to mi prija, rekao je Lino Červar za "Blic".

Ostali sportovi 02.08.2014 | 09:45
Červar: Srbi, hvala na pozivu!

Iz ovih reči hrvatskog stručnjaka Lina Červara, jednog od najuspešnijih trenera na svetu u poslednje dve decenije, proističe da nije iznenađen izjavom prvog čoveka RSS Velimira Marjanovića.

- Čuo sam za izjavu gospodina Marjanovića s kojim se dobro poznajem i često čujem. To je samo jedno mišljenje koje u ovom trenutku ne treba ozbiljno komentarisati. U principu ne volim da govorim hipotetički šta bi bilo kad bi bilo - kaže za “Blic” slavni trener, koji od 2009. radi u Makedoniji i vodi tamošnji najbolji klub Metalurg iz Skoplja.

Razlozi njegove uzdržanosti sasvim su razumljivi.

- Trener sam Metalurga i to je sve što mogu da kažem. Uskoro nam počinju pripreme za sledeću sezonu i razmišljam samo o tome.

Dokle ste vezani ugovorom sa Skopljancima?

- Moj ugovor još važi, ali to za ovu priču nije najbitnije. Sto posto sam posvećen ovom poslu i ni na šta drugo ne mislim. U životu nijedan ugovor nije večit, čovek nikad ne zna kuda će ga okolnosti odvesti.

Da li ste u poslednje vreme razgovarali sa predsednikom našeg saveza?

- Ne, izvesno vreme nismo bili u kontaktu. To shvatam samo kao njegovu želju i ništa drugo. Verovatno zbog trenutne situacije u vašem rukometu. Ponavljam: bilo bi nekorektno prema Metalurgu da komentarišem nešto što je čista teorija. Ne želim nikome da se zamerim...

Poznajete li srpski rukomet?

- Poznajem i imam dobre odnose sa kolegama. Pre dve godine bio sam gost predavač na trenerskom seminaru u Srbiji i bio sam sjajno primljen. Želim vam sve najbolje u rukometu i hvala na pozivu - zaključio je Červar.

Novi selektor Srbije biće izabran početkom septembra.

Šta je rekao Marjanović
“Lino Červar je moj veliki prijatelj i sa njim se često čujem. Vrlo rado bih ga video na klupi Srbije, ali to je verovatno nemoguće. To je čovek kome bih sa punim poverenjem dao i klub i reprezentaciju, jer znam da bi napravio rezultat”, rekao je predsednik RSS, dodajući da su prepreke za njegov angažman “finansijske i geopolitičke”.

Lino Červar je rođen 1950. u Delićima kod Vrsara. Proslavio se vodeći reprezentaciju Hrvatske do svetskog zlata 2003. i olimpijskog 2004, a po dva puta osvajao je srebro na prvenstvima sveta i Evrope.
Sa Metalurgom se prošle sezone plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar