Дангубић Звездаш због Евролиге

Нови кошаркаш Црвене звезде Телеком Немања Дангубић рекао је да је изабрао ‘црвено-беле’ јер жели да напредује.

Кошарка 01.08.2014 | 15:40
Дангубић Звездаш због Евролиге

Дангубић је друго појачање Звезде овог лета, после Николе Калинића, а може да игра на позицији бека и крила.

“Звезду сам изабрао због тога што желим још више да напредујем и да се као играч докажем на највишем нивоу, а то је Евролига. У Црвеној звезди имам све услове за то, а што је најважније клуб има високе амбиције и то се поклапало са мојим размишљењем. Јако сам срећан што сам дошао у Звезду”, рекао је Дангубић.

Дангубић је истакао да га је Звезда привукла и због сјајне атмосфере на утакмицама какве су виђене прошле сезоне у Евролиги и Еврокупу.

“Гледао сам наступе Црвене звезде на евросцени прошле сезоне и посебан утисак на мене су оставили мечеви које је играла у Комбанк арени са Будивељником и Униксом. Атмосфера је на тим утакмицама заиста била фантастична, сваки играчи би пожелео да има такву подршку и да игра у таквом амбијенту. Зато једва чекам почетак сезоне у Евролиги и дуел првог кола у коме ћемо, убеђен сам, пред препуним трибинама Арене дочекати Галатасарај. Не могу да дочекам да у таквој атмосфери истрчим на терен, сигуран сам да ће то бити невероватно искуство”, поручио је Дангубић.

Због проблема са коленом Дангубић је био приморан да напусти припреме репрезентације, а на срећу, његово стање није озбиљније природе.

“Морам да кажем да се не ради ни о каквој повреди. Како ми је објаснио професор Драган Радовановић реч је само о замору материјала. Сезона је за мене била веома дуга. Био сам учесник кампа у Тревизу, потом је уследио и одлазак у Америку. Све то је било јако напорно, не само тренинзи већ и дуга и бројна путовања. Са отеченим коленом сам и дошао на припреме репрезентације и због тога нисам био у тренажном процесу. Потребно ми је да мало мирујем и према најавама лекара за десетак дана би требало да буде све у реду. Очекујем да ћу бити спреман за почетак припрема са Црвеном звездом”, објаснио је Дангубић.

И прошлог и овог лета Дангубић је био на ширем списку репрезентативаца, али није имао среће да дебитује у дресу са државним грбом.

“Прошле године сам, после веома успешне сезоне са Мегом, на позив Душана Ивковића прошао комплетне припреме. Нажалост, нисам успео да уђем међу 12 играча који су путовали на Европско првенство у Словенију, али тај боравак у националном тиму ми је много значио. Имао сам прилику да радим са врхунским стручњаком какав је Ивковић, да будем на окупу са нашим најбољим играчима. Било је то сјајно искуство и у значајној мери је позитивно утицало на мене. Ове године сам поново позван, био сам у плану селектора Ђорђевића, али због проблема са коленом нисам имао прилику да конкуришем за тим”, нагласио је Дангубић.

На овогодишњем драфту Дангубић је изабран је као 54. пик од стране Филаделфије, али је одмах трејдован у редове шампиона НБА лиге Сан Антонија. За успех на драфту Дангубић каже да је веома заслужан био његов сјајан наступ на кампу у Тревизу.

“Био је то веома важан турнир за мене због због свега што се касније десило у Америци. Одлучили смо да идем у Тревизо иако се камп одржавао у време док је сезона још трајала. Испоставило се да је то била добра одлука за мене, али и за Васу Мицића, јер смо показали да имамо потенцијал за НБА. Био сам МВП тог кампа и на то сам јако поносан. То је велики подстрек за мој даљи рад и надам се да ћу оправдати тај епитет”, каже Дангубић, “Био сам седам дана у Америци и за то време сам имао пет тренинг кампова. Напорно сам радио, али сам успео да направим одличан посао. У прилог томе говори и чињеница да ме је драфтовала Филаделфија, а да је шампион НБА лиге у трејду дао два своја пика за мене. То је заиста велика част”.

Дангубић се потом осврнуо на тих недељу дана проведених у Сједињеним Државама.

“Тренинзи су тамо доста напорни. У два сата треба показати све што знаш, а конкуренцију ти прави још петорица играча. Тим тренинзима присуствује велики број скаута, тренера, па чак и генерални менаџери појединих екипа. Треба се што боље показати за кратко време и све њих уверити да си бољи од конкуренције, то није нимало лако. У томе сам успео и то је свакако било велико искуство за мене. Изборио сам се у страховитој конкуренцији. За драфт се пријави велики број играча из целог света, а изабере се само 60. Овог лета било је све додатно отежано, јер је према оценама стручњака ово био најквалитетнији драфт још од 2003. године”, нагласио је млади кошаркаш.

По речима Дангубића, све мисли од сада су му окренуте само ка Црвеној звезди, истакавши да ће и у Звезди носити број шест. Није желео да даје било какве помпезне најаве, већ жели да се пре свега у црвено-белом дресу докаже на терену.

“Желим да се захвалим Мега Визури, тренеру Дејану Милојевићу и комплетном стручном штабу на две дивне сезоне. За то време много сам напредовао као човек и играч. Захвалност дугујем и људима из управе клуба за све што су ми омогућили. Пожелео бих им много среће у будућности”, поручио је Дангубић.

Коментари / 0

Оставите коментар