Напредњаци распустили 31 општински одбор

Извршни одбор Српске напредне странке донео је одлуку о распуштању 31 општинског и градског одбора СНС, рекао је данас председник Извршног одбора СНС Радомир Николић.

Република Српска 01.08.2014 | 14:21
Напредњаци распустили 31 општински одбор

Он је на седници одбора у седишту странке казао да су за шест одбора предложене промене у повереништву и да је Градском одбору Београда упућен захтев за исказивање мишљења о распуштању пет општинских одбора.

Разлози за овакву меру су, како је рекао, различити - негде су техничке природе, а у највећем броју случајева тичу се рада и уцешћа у локалној власти.

"Многи су помислили да би требало да сруше власт, преузму функције и наставе да раде онако како су радили они пре њих. То је за нас недоспустиво", рекао је Николић.Он је прецизирао да је ово други талас промена у градским и општинским одборима у последњих годину дана, а да се трећи очекује крајем августа.Као пример лошег рада одбора он је навео Ковин где је СНС освојила апсолутну власт а, како каже, до сада ништа није урађено."Ми смо предлагали мере које општински одбор није хтео да прихвати. Битно им је било да остану на функцијама, због тога је 14 чланова искључено из странке, а међу њима и председник општине Душан Петровић", рекао је Николић.

Он је додао да СНС има за циљ промене да унапреди средину где је на власти и отвори нова радна места.Напредњаци су у Београду незадовољни радом општинских одбора у Барајеву, Вождовцу, Палилули, Звездари и Младеновцу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

01.08.2014 13:41

А шта ако нису хтјели слијепо слушати новог Милорада Додика Србије, па су због тога растјерани? Ако је тако, били су у праву. Један у Србији је себи превише узео за право. Нико се ништа не пита него само он. Већ видјено у Републици Српској. Резултат је катастрофалан.

ОДГОВОРИТЕ