Naprednjaci raspustili 31 opštinski odbor

Izvršni odbor Srpske napredne stranke doneo je odluku o raspuštanju 31 opštinskog i gradskog odbora SNS, rekao je danas predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić.

Republika Srpska 01.08.2014 | 14:21
Naprednjaci raspustili 31 opštinski odbor

On je na sednici odbora u sedištu stranke kazao da su za šest odbora predložene promene u povereništvu i da je Gradskom odboru Beograda upućen zahtev za iskazivanje mišljenja o raspuštanju pet opštinskih odbora.

Razlozi za ovakvu meru su, kako je rekao, različiti - negde su tehničke prirode, a u najvećem broju slučajeva tiču se rada i ucešća u lokalnoj vlasti.

"Mnogi su pomislili da bi trebalo da sruše vlast, preuzmu funkcije i nastave da rade onako kako su radili oni pre njih. To je za nas nedospustivo", rekao je Nikolić.On je precizirao da je ovo drugi talas promena u gradskim i opštinskim odborima u poslednjih godinu dana, a da se treći očekuje krajem avgusta.Kao primer lošeg rada odbora on je naveo Kovin gde je SNS osvojila apsolutnu vlast a, kako kaže, do sada ništa nije urađeno."Mi smo predlagali mere koje opštinski odbor nije hteo da prihvati. Bitno im je bilo da ostanu na funkcijama, zbog toga je 14 članova isključeno iz stranke, a među njima i predsednik opštine Dušan Petrović", rekao je Nikolić.

On je dodao da SNS ima za cilj promene da unapredi sredinu gde je na vlasti i otvori nova radna mesta.Naprednjaci su u Beogradu nezadovoljni radom opštinskih odbora u Barajevu, Voždovcu, Paliluli, Zvezdari i Mladenovcu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

01.08.2014 13:41

A šta ako nisu htjeli slijepo slušati novog Milorada Dodika Srbije, pa su zbog toga rastjerani? Ako je tako, bili su u pravu. Jedan u Srbiji je sebi previše uzeo za pravo. Niko se ništa ne pita nego samo on. Već vidjeno u Republici Srpskoj. Rezultat je katastrofalan.

ODGOVORITE