ЦНН: Ровињ је романтичнији и од Дубровника

Дубровник је странцима најпознатији хрватски град у било ком погледу па се недавно нашао на листи најромантичнијих дестинација, али Ровињ га је претекао нашавши се на самом трону.

Путовања 31.07.2014 | 12:37
ЦНН: Ровињ је романтичнији и од Дубровника

ЦНН је својим читаоцима предложио где да побегну на романтични одмор који ће памтити целог живота, а како сами истичу, изоставили су већ толико пута споменуте локације попут Рима или Париза јер имају листу много лепших места.

А на тој листи на првом месту налази се Ровињ. Дубровник је недавно био на осмом месту престижне листе и конкурисао је својим преклепим локацијама, али Ровињ је сада добио заиста ласкаву титулу.

Сасвим очекивано, с ногу их је оборио истарски штих, старе улице града, поплочани путеви, кафићи на риви, знаменитости попут цркве Св. Еуфемије и добра храна.

Тако препоручују дивље шпароге, тартуфе и свеже упецане плодове мора и рибу, а поменули су и луксузни хотел Лоне.

Након Ровиња, на другом месту налази се Мендоза у Аргентини, а следе Хелсинки, Јамајка, Рига у Летонији, планина Бивер Крик у Колораду, Најарит у Мексику, језеро Гарда у Италији, Бали и провинција Гуанакасте у Костарики.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сандра

01.08.2014 07:05

Ма какав Ровињ, какав Дубровник И ко висе размисља о романтици. Имам стамбени кредит плацати још 12 година. Кад одем у трговину пазим шта ћу купити. Муж и ја размишљамо како ћемо рационалније преживјети мјесец дана. Имамо двоје дјеце. Здрави смо, имамо стабилан брак и добру дјецу и запослени смо, али живимо на црту. Овде будућности нема, а о роматици или некаквим дестинацијама песпредметно је говорити. Извините ако смарам.

ОДГОВОРИТЕ