CNN: Rovinj je romantičniji i od Dubrovnika

Dubrovnik je strancima najpoznatiji hrvatski grad u bilo kom pogledu pa se nedavno našao na listi najromantičnijih destinacija, ali Rovinj ga je pretekao našavši se na samom tronu.

Putovanja 31.07.2014 | 12:37
CNN: Rovinj je romantičniji i od Dubrovnika

CNN je svojim čitaocima predložio gde da pobegnu na romantični odmor koji će pamtiti celog života, a kako sami ističu, izostavili su već toliko puta spomenute lokacije poput Rima ili Pariza jer imaju listu mnogo lepših mesta.

A na toj listi na prvom mestu nalazi se Rovinj. Dubrovnik je nedavno bio na osmom mestu prestižne liste i konkurisao je svojim preklepim lokacijama, ali Rovinj je sada dobio zaista laskavu titulu.

Sasvim očekivano, s nogu ih je oborio istarski štih, stare ulice grada, popločani putevi, kafići na rivi, znamenitosti poput crkve Sv. Eufemije i dobra hrana.

Tako preporučuju divlje šparoge, tartufe i sveže upecane plodove mora i ribu, a pomenuli su i luksuzni hotel Lone.

Nakon Rovinja, na drugom mestu nalazi se Mendoza u Argentini, a slede Helsinki, Jamajka, Riga u Letoniji, planina Biver Krik u Koloradu, Najarit u Meksiku, jezero Garda u Italiji, Bali i provincija Guanakaste u Kostariki.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sandra

01.08.2014 07:05

Ma kakav Rovinj, kakav Dubrovnik I ko vise razmislja o romantici. Imam stambeni kredit placati još 12 godina. Kad odem u trgovinu pazim šta ću kupiti. Muž i ja razmišljamo kako ćemo racionalnije preživjeti mjesec dana. Imamo dvoje djece. Zdravi smo, imamo stabilan brak i dobru djecu i zaposleni smo, ali živimo na crtu. Ovde budućnosti nema, a o romatici ili nekakvim destinacijama pespredmetno je govoriti. Izvinite ako smaram.

ODGOVORITE