Животна прича Новакове Јелене

Једна од жена која последњих година највише интригира домаће медије управо је Јелена Ристић (28), донедавно девојка а сада супруга првог рекета света Новака Ђоковића (27). Баш тај приватни аспект њеног живота разлог је због кога је у константном фокусу јавности.

Забава 31.07.2014 | 15:00
Животна прича Новакове Јелене

Чим је Новак кренуо да напредује на АТП листи, тако су сви почели да се распитују ко је симпатична плавуша која га бодри на свим важнијим турнирима. Са имиџом девојке из комшилука која је неоптерећена гламурозним детаљима, покупила је симпатије читаве нације. Не мењам се због овога, ово сам ја. Новак ме воли због тога што јесам, преноси Сторy.

Ипак, њена прича са славним спортистом почела је много пре него што је он постао херој нације и најбољи играч на АТП листи. Упознали су се пре девет и по година, а спојила их је љубав према тенису. И она се, као и Новак, у детињству бавила тим спортом, али је касније прешла на атлетику како би добила спортску стипендију и своје образовање наставила у иностранству.

“Тренирала сам тенис читаву основну школу па отуд датира и моје познанство са Новаком, али после сам наставила да се бавим атлетиком. Сестра и ја желеле смо да одемо у иностранство, а један од начина да то остваримо био је да добијемо спортске стипендије јер нисмо желеле да оптеретимо родитеље са тако великим трошковима.

На крају, ипак нам нису додељене спортске већ академске стипендије. Сестра је прва отишла и то је за мене представљао велики шок јер сам за њу изузетно везана. То се није променило, али живот нас је срећом поново спојио и сада радимо заједно. Мојој мајци то је био страшно. Она нас и дан-данас не прати на аеродром, само нас дочекује”, испричала је Јелена гостујући у емисији ТВ лица – као сав нормалан свет, ауторке Тање Петернек Алексић.

Ово је уједно била и једна од малобројних прилика када је данашња директорка Фондације Новак Ђоковић одлучила да открије непознате детаље из свог живота.
Мада се свашта спекулисало, од тога да је ћерка власника иностраних компанија до приче да јој је отац утицајни дипломата, али испоставило се да је њена судбина слична оној коју дели већина деце која потиче из некадашњег средњег слоја. Колико је делила судбину свих грађана Србије, сведочи и чињеница да су јој током деведесетих на улици украли патике.

“Стварно сам се вратила кући боса. Тада сам имала своју симпатију и он ме је на кркаче носио да се не испрљам. Ишла сам на базен 25 мај и то се догодило у повратку”, рекла је она.
Оно што је готово невероватно јесте то да је ова дама током студија у Милану, како би себи олакшала живот, радила чак и у спортској кладионици као шанкерица. Сигурно јој није било лако и сметала јој је задимљена атмосфера, али је због крајњег циља који је себи зацртала успела све да издржи.
“Нисам се дуго задржала у кладионици и након тога била сам промотерка неких догађаја. Много тога сам радила и ништа ми није било тешко, све је то за људе”, испричала је Јелена којој је највећи ослонац пружала управо породица.

“Имам родитеље који су ми дали крила да полетим и више него што је то било дозвољено у оно време рата и економских проблема. Отац и мајка су моја два анђела, као и моја сестра”, прича поносно она.

Они који је познају кажу да је веома пожртвован радник, а као руководилац блага је према својим запосленим, али и истрајна у реализацији пројеката. Повишен тон није начин на који ова млада дама комуницира и може се рећи како јој је мото да лепа реч и гвоздена врата отвара. Она поносно истиче ко је и одакле је, а када су финансије у питању, никада није скривала да јој у прошлости нису цветале руже. Осим за оца и мајку, везана је и за старију сестру с којом је у детињству све делила.

Међутим, пошто су обе студирале у иностранству, Јелена у Италији а Марија у Америци, путеви су им се разишли, али њих две никада се нису удаљиле једна од друге. Данас обе граде професионалне каријере у Новаковој фондацији, а често их заједно виђају на многим мечевима славног спортисте. Вероватно још једна ствар која делује необично јесте то да је нежна госпођа Ђоковић у детињству била – мушкобањаста.

“Нисам прижељкивала барбике већ аутиће, ја сам татина ћерка. Моја мама била је рукометашица, а отац геније, математичар, физичар, инжењер”, открила је Јелена о себи. Чини се да се у јавности о њој највише полемисало у тренутку када су интернет преплавиле вести како се у Београду вози градским превозом.
Био је то гест којим је додатно прирасла уз срце оних који све своје послове напуштају у тренутку када Ђоковић игра на неком важном турниру.

Моја вожња тролом није требало да привуче толику пажњу, али драго ми је што је тај кондуктер добио похвалу која је одјекнула. Због тога су сви с радошћу дочекали вест да су се њих двоје верили, а информација да ће постати родитељи изазвала је опште одушевљење. У поменутој емисији Јелена се први пут осврнула и на то да је њихова веза прошла кроз разна искушења и како им није било нимало лако да је сачувају и претворе у дивну бајку коју су крунисали браком.

“Организација наших састанака граничила се са научном фантастиком. Ја сам била студенткиња која је једва сакупила новац да оде у иностранство, а он тенисер који није имао пара да финансира тако тежак и скупоцен пут. Авиони су за нас представљали свемирске летелице које нисмо могли да досегнемо. Довијали смо се на све могуће начине. Били смо ослонац једно другом, он је мени долазио на испите, а ја њему на турнире”, испричала је Јелена која је, након што је започела заједнички живот са Новаком у Монте Карлу после три године забављања и пошто је успешно окончала студије, решила да пронађе идеалан посао за себе.

Испоставило се да је њен ангажман у једној компанији био само препрека за њихову везу јер се због тога готово нису ни виђали. Баш због тога она је свесно своју каријеру ставила у други план и одлучила да будућег супруга прати у стопу. У сваком случају, она је та која је одувек знала шта јој је циљ и није искључено да ће, након што се Новак повуче са терена, и у неком другом послу показати своје способности.

“Имала сам више проблема да се уклопим у друштво зато што сам била преамбициозна, хтела сам да учим, тренирам и радим нешто што ће ми бити катапулт. То моји вршњаци нису најбоље разумели, али сада када се сретнемо, кажу ми да то нису разумели, а сад би волели да су и они били такви”, истакла је и објаснила зашто је одбијала да се јавно експонира.

“У принципу, нисам осећала потребу да искачем из неких оквира моје улоге Новакове девојке. Ни сада не осећам потребу и стварно уживам у животу који имам, али не желим да на сва звона вичем како сам пресрећна”, у свом стилу често уме да истакне Јелена.
Оно што јој је након венчања свакако приоритет јесте долазак бебе на свет, али у јавности још није обелодањено да ли ће Ђоковићи добити сина или ћерку.

Коментари / 0

Оставите коментар