Никола Грбић - тренер Перуђе!

"Пре бих био тренер у клубу који жели нешто да освоји, него играч у клубу који би хтео место у средини табеле", констатовао легендарни српски одбојкаш и новопечени шеф струке Перуђе.

Остали спортови 31.07.2014 | 09:00
Никола Грбић - тренер Перуђе!

Након 27 година играња у сениорској конкуренцији, Никола Грбић (41) следеће сезоне ће искључити седети на клупи.

Најбољи српски техничар у историји водиће Перуђу, после своје опроштајне сезоне у Зениту. У разговору за "Спорт нетwорк" објаснио је како је одлучио да заврши каријеру.

"Стицајем околности, није било озбиљнијих понуда да наставим да играм, што сам и размишљао да урадим, па ми је стигао позив Перуђе да будем тренер. Размислио сам неколико дана, већ сам имао идеју да ће се то једног дана догодити кад завршим играчку каријеру и искористио сам прилику да преузмем екипу која има велике амбиције и жељу да направи добар резултат, пре свега у Италији", објаснио је олимпијски шампион.

Чувени одбојкаш провео је већи део каријере баш на Апенинима. Тачније, није се селио од 1994. године и одласка из Војводине, па до 2013. и преласка у Санкт Петербург.

Сада се враћа у земљу успеха и спреман је за велике изазове.
"Криза је у Италији, буџет клуба није велики, успели смо да направимо добру причу и да направимо добру екипу. Последње утакмице прошле сезоне Перужа је играла пред 6.500 гледалаца, па је створен феноменалан амбијент, има и притиска, јер сви очекују да се направи корак даље, да се освоји трофеј, јер је играла прошле године два финала", изјавио је Грбић.

Мотива му неће недостајати.

"Пре бих био тренер у клубу који жели нешто да освоји, него играч у клубу који би хтео место у средини табеле", објаснио је конкретно.

Коментари / 0

Оставите коментар