Nikola Grbić - trener Peruđe!

"Pre bih bio trener u klubu koji želi nešto da osvoji, nego igrač u klubu koji bi hteo mesto u sredini tabele", konstatovao legendarni srpski odbojkaš i novopečeni šef struke Peruđe.

Ostali sportovi 31.07.2014 | 09:00
Nikola Grbić - trener Peruđe!

Nakon 27 godina igranja u seniorskoj konkurenciji, Nikola Grbić (41) sledeće sezone će isključiti sedeti na klupi.

Najbolji srpski tehničar u istoriji vodiće Peruđu, posle svoje oproštajne sezone u Zenitu. U razgovoru za "Sport network" objasnio je kako je odlučio da završi karijeru.

"Sticajem okolnosti, nije bilo ozbiljnijih ponuda da nastavim da igram, što sam i razmišljao da uradim, pa mi je stigao poziv Peruđe da budem trener. Razmislio sam nekoliko dana, već sam imao ideju da će se to jednog dana dogoditi kad završim igračku karijeru i iskoristio sam priliku da preuzmem ekipu koja ima velike ambicije i želju da napravi dobar rezultat, pre svega u Italiji", objasnio je olimpijski šampion.

Čuveni odbojkaš proveo je veći deo karijere baš na Apeninima. Tačnije, nije se selio od 1994. godine i odlaska iz Vojvodine, pa do 2013. i prelaska u Sankt Peterburg.

Sada se vraća u zemlju uspeha i spreman je za velike izazove.
"Kriza je u Italiji, budžet kluba nije veliki, uspeli smo da napravimo dobru priču i da napravimo dobru ekipu. Poslednje utakmice prošle sezone Peruža je igrala pred 6.500 gledalaca, pa je stvoren fenomenalan ambijent, ima i pritiska, jer svi očekuju da se napravi korak dalje, da se osvoji trofej, jer je igrala prošle godine dva finala", izjavio je Grbić.

Motiva mu neće nedostajati.

"Pre bih bio trener u klubu koji želi nešto da osvoji, nego igrač u klubu koji bi hteo mesto u sredini tabele", objasnio je konkretno.

Komentari / 0

Ostavite komentar