Челик иступио из ЦГ лиге!

Челик из Никшића иступио је из Прве лиге Црне горе због финансијских проблема, о чему је обавестио ФСЦГ.

Фудбал 30.07.2014 | 14:35
Челик иступио из ЦГ лиге!

Челик је пре неколико недеља елиминисан из квалификација за Лигу Европе примивши девет голова, након чега је ФСЦГ одлучио да му ускрати финансирање јер је у три сезоне примио 33 гола у Европи.

Ни град Никшић није помогао свом клубу, па је Челик остао без комплетног играчког кадра. Уколико клуб опстане, играће у Средњој регији.

"Челик је препуштен стихији и коначно је бачен на колена. Један од најпрепознатљивијих никшићких спортских симбола је на сигурном путу у понор. Можда је неко и заборавио да је овај клуб у власништву града и да је Ранко Радуловић са локалном самоуправом потписао уговор о спонзорству на временски период од пет година. Дакле, непобитан факт је да Челик није власништво Ранка Радуловића и да би челници општинске управе морали да се огласе око случаја Челик", наводи се у саопштењу никшићког клуба.

Челик је недавно био на тапету органа ФСЦГ. Одбор за хитна питања црногорске куће фудбала одлучио је да Никшићанима ускрати финансијску помоћ која следује све екипе Телеком 1. ЦФЛ.

Према челним људима ФСЦГ, "наступи и резултати Челика у квалификацијама за Лигу Европе нанели су велику штету и нарушили углед црногорског фудбала на међународној сцени".

Никшићани су успон ка врху црногорског фудбала почели 2012. године, када су као друголигаши освојили Куп и остварили пласман у Прву лигу.

У обе досадашње сезоне у Телеком 1. ЦФЛ заузели су трећу позицију и изборили излазак у Европу.

Коментари / 0

Оставите коментар