Čelik istupio iz CG lige!

Čelik iz Nikšića istupio je iz Prve lige Crne gore zbog finansijskih problema, o čemu je obavestio FSCG.

Fudbal 30.07.2014 | 14:35
Čelik istupio iz CG lige!

Čelik je pre nekoliko nedelja eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope primivši devet golova, nakon čega je FSCG odlučio da mu uskrati finansiranje jer je u tri sezone primio 33 gola u Evropi.

Ni grad Nikšić nije pomogao svom klubu, pa je Čelik ostao bez kompletnog igračkog kadra. Ukoliko klub opstane, igraće u Srednjoj regiji.

"Čelik je prepušten stihiji i konačno je bačen na kolena. Jedan od najprepoznatljivijih nikšićkih sportskih simbola je na sigurnom putu u ponor. Možda je neko i zaboravio da je ovaj klub u vlasništvu grada i da je Ranko Radulović sa lokalnom samoupravom potpisao ugovor o sponzorstvu na vremenski period od pet godina. Dakle, nepobitan fakt je da Čelik nije vlasništvo Ranka Radulovića i da bi čelnici opštinske uprave morali da se oglase oko slučaja Čelik", navodi se u saopštenju nikšićkog kluba.

Čelik je nedavno bio na tapetu organa FSCG. Odbor za hitna pitanja crnogorske kuće fudbala odlučio je da Nikšićanima uskrati finansijsku pomoć koja sleduje sve ekipe Telekom 1. CFL.

Prema čelnim ljudima FSCG, "nastupi i rezultati Čelika u kvalifikacijama za Ligu Evrope naneli su veliku štetu i narušili ugled crnogorskog fudbala na međunarodnoj sceni".

Nikšićani su uspon ka vrhu crnogorskog fudbala počeli 2012. godine, kada su kao drugoligaši osvojili Kup i ostvarili plasman u Prvu ligu.

U obe dosadašnje sezone u Telekom 1. CFL zauzeli su treću poziciju i izborili izlazak u Evropu.

Komentari / 0

Ostavite komentar