Општина Пале: Остварен суфицит

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године у којем је остварен суфицит од 3899 конвертибилних марака, као и ребаланс буџета.

Република Српска 29.07.2014 | 15:36
Општина Пале: Остварен суфицит

У првих шест мјесеци 2014. године општина Пале остварила је суфицит у износу од 3899 конвертибилних марака, што показује, како тврди начелник ове локалне заједнице Миодраг Ковачевић да је ова општина једна од ријетких у Републици Српској која послује позитивно.

"Све законске принадлежности смо исплатили и већ смо кренули са реализацијом капиталних пројеката, тако да сам изузетно задовољан јер смо једна од ријетких локалних заједница које уопште успију да функционишу у Републици Српској", наводи Ковачевић.

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су и ребаланс буџета, чиме је буџет увећан за 90 000 КМ. Ребаланс је инициран, између осталог, штетом од поплава, тако да се и ова локална заједница морала прилагодити новонасталој ситуацији.

"Већ рјешавамо оне инфраструктурне пројекте који су били оштећени, као што је пут према Орловачи, мост у Рогоушићима, а обећали смо и нека средства када је у питању мљекара", каже Ковачевић.

Клуб одборника опозиционог СНСД-а оштро се противио доношењу одлуке о ребалансу буџета, наводећи да овај клуб није ни учествовао у доношењу буџета за 2014. годину, те да су у покушају да утичу на одређене ствари око буџета, како кажу, били оспоравани од стране позиције.

Планирани буџет општине Пале за 2014. годину износио је 8 960 000 КМ. Након ребаланса, буџет износи 9 030 000, који је увећан трансфером са вишег нивоа власти и донацијом италијанске бригаде ЕУФОР-а за пећину Орловача.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РЗ

29.07.2014 14:35

А немар, аљкавост, коме то приписују. На примјер код вађења возачке и личне, третирају странке крајње дрско и примитивно, без имало учтивости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

30.07.2014 07:01

Зашто не кажу да су у посљедње двије године продали и посљедњи педаљ грађевинског земљишта у општинском власништву?! Раскрчмили су све што се могло продати за мале новце да би покрпили рупе у буџету и сада се хвале тиме... Срамно и јадно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

30.07.2014 20:16

Није то суфицит то начелник није дигао регрес за годишњи одмор.

ОДГОВОРИТЕ