Видић: Желим Интер у ЛШ!

Српски штопер у свом првом интервјуу италијанским медијима нагласио, између осталог, да би отишао из Манчестер Јунајтеда и да је знао да ће Ван Гал доћи на Олд Трафорд.

Фудбал 29.07.2014 | 16:05
Видић: Желим Интер у ЛШ!

Најтиражнији италијански спортски дневник Газета дело спорт објавио је данас интервју с Немањом Видићем, први од његовог доласка у Интер. Снажни Србин већ је "таргетиран" као нови вођа екипе, а у разговору за Газету говорио је о својим првим недељама у дресу Интера, искуствима с италијанским фудбалом и начином живота у Милану, Италији... Исто тако, поменут је први меч против његовог бившег клуба Манчестер Јунајтеда, као и зашто је и како изабрао Интер, да би на крају Немања поручио да је његов императив повратак у Лигу шампиона.

У интервјуу под насловом "Видић: Играти боље и вратити се одмах у Лигу шампиона" српски фудбалер каже да је за њега све ново, од амбијента и саиграча, преко стила рада до језика и кухиње.
"За мене је све ново, али сам примљен веома срдачно и присуство фудбалера из бивше Југославије веома олакшава и убрзава период прилагођавања", објашњава нови лидер Интера.

О утакмици против Манчестер Јунајтеда у оквиру Гинис купа (ИЦЦ) у САД-у, која се игра ноћас у 01.00 по средњеевропском времену, Видић каже:
"Иако је реч о пријатељској утакмици, без велике пресије, биће ми необично да играм против своје прошлости. Видећу доста пријатеља, с некима сам био у контакту током целог лета преко СМС порука, али нисмо причали о утакмици која нас чека".

Видић је рекао да чак ни у случају да је знао да ће Ван Гал постати нови тренер Манчестер Јунајтеда не би остао на Олд Трафорду:
"Нема сврхе гледати у прошлост. Донео сам одлуку да дођем у Интер и сигуран сам да сам направио прави избор."

Затим је Видић потврдио да је велику улогу у његовом избору клуба одиграо Дејан Станковић.
"Деки је веома утицао на моју одлуку, он је провео исти период у Интеру који сам ја провео у Манчестер Јунајтеду. Наравно, причао ми је само о лепим стварима и морам да вам признам да сада када сам играч Интера могу слободно да кажем да је био у праву."

За новог власника и председника Интера Ерика Тохира Видић каже му се посебно свидела његова енергичност и план да постепено удари темеље за повратак Интера на врх европског и светског фудбала.
"Интер је 2010. освојио све трофеје захваљући великој и компактној групи играча која се створила, а не само Аргентинцима, како се прича. Свако од нас мора да понесе део властите одговорности, без обзира на тренутну позицију клуба. Свестан сам да то није лако јер смо у транзиционој фази, али баш зато мора да буде створен дух заједништва", одговорио је Видић на питање шта се променило у Интеру јер је ово прва сезона без Моратија и аргентинских фудбалера.

Бивши српски репрезентативац повлачи разлике између фудбала у Серији А и Премијер лиги.
"У Италији се више води рачуна о детаљима, тактици, у Енглеској се ради с више интензитета, више брзинских тренинга", објаснио је Видић.

Српски дефанзивац је подвукао и разлику између финансијске моћи енглеске и италијанске лиге, као и чињеницу да се у Енглеској брижљивије ради с млађим категоријама.

На крају интервјуа Видић је поручио да је циљ у овој сезони играти што је боље могуће и обезбедити повратак Интера у Лигу шампиона.
"Шта бих изабрао између освајања Лиге Европе или пласмана у Лигу шампиона? И једно и друго, ја се никада не одричем ничега унапред", поручио је Видић.

Коментари / 0

Оставите коментар