Vidić: Želim Inter u LŠ!

Srpski štoper u svom prvom intervjuu italijanskim medijima naglasio, između ostalog, da bi otišao iz Mančester Junajteda i da je znao da će Van Gal doći na Old Traford.

Fudbal 29.07.2014 | 16:05
Vidić: Želim Inter u LŠ!

Najtiražniji italijanski sportski dnevnik Gazeta delo sport objavio je danas intervju s Nemanjom Vidićem, prvi od njegovog dolaska u Inter. Snažni Srbin već je "targetiran" kao novi vođa ekipe, a u razgovoru za Gazetu govorio je o svojim prvim nedeljama u dresu Intera, iskustvima s italijanskim fudbalom i načinom života u Milanu, Italiji... Isto tako, pomenut je prvi meč protiv njegovog bivšeg kluba Mančester Junajteda, kao i zašto je i kako izabrao Inter, da bi na kraju Nemanja poručio da je njegov imperativ povratak u Ligu šampiona.

U intervjuu pod naslovom "Vidić: Igrati bolje i vratiti se odmah u Ligu šampiona" srpski fudbaler kaže da je za njega sve novo, od ambijenta i saigrača, preko stila rada do jezika i kuhinje.
"Za mene je sve novo, ali sam primljen veoma srdačno i prisustvo fudbalera iz bivše Jugoslavije veoma olakšava i ubrzava period prilagođavanja", objašnjava novi lider Intera.

O utakmici protiv Mančester Junajteda u okviru Ginis kupa (ICC) u SAD-u, koja se igra noćas u 01.00 po srednjeevropskom vremenu, Vidić kaže:
"Iako je reč o prijateljskoj utakmici, bez velike presije, biće mi neobično da igram protiv svoje prošlosti. Videću dosta prijatelja, s nekima sam bio u kontaktu tokom celog leta preko SMS poruka, ali nismo pričali o utakmici koja nas čeka".

Vidić je rekao da čak ni u slučaju da je znao da će Van Gal postati novi trener Mančester Junajteda ne bi ostao na Old Trafordu:
"Nema svrhe gledati u prošlost. Doneo sam odluku da dođem u Inter i siguran sam da sam napravio pravi izbor."

Zatim je Vidić potvrdio da je veliku ulogu u njegovom izboru kluba odigrao Dejan Stanković.
"Deki je veoma uticao na moju odluku, on je proveo isti period u Interu koji sam ja proveo u Mančester Junajtedu. Naravno, pričao mi je samo o lepim stvarima i moram da vam priznam da sada kada sam igrač Intera mogu slobodno da kažem da je bio u pravu."

Za novog vlasnika i predsednika Intera Erika Tohira Vidić kaže mu se posebno svidela njegova energičnost i plan da postepeno udari temelje za povratak Intera na vrh evropskog i svetskog fudbala.
"Inter je 2010. osvojio sve trofeje zahvaljući velikoj i kompaktnoj grupi igrača koja se stvorila, a ne samo Argentincima, kako se priča. Svako od nas mora da ponese deo vlastite odgovornosti, bez obzira na trenutnu poziciju kluba. Svestan sam da to nije lako jer smo u tranzicionoj fazi, ali baš zato mora da bude stvoren duh zajedništva", odgovorio je Vidić na pitanje šta se promenilo u Interu jer je ovo prva sezona bez Moratija i argentinskih fudbalera.

Bivši srpski reprezentativac povlači razlike između fudbala u Seriji A i Premijer ligi.
"U Italiji se više vodi računa o detaljima, taktici, u Engleskoj se radi s više intenziteta, više brzinskih treninga", objasnio je Vidić.

Srpski defanzivac je podvukao i razliku između finansijske moći engleske i italijanske lige, kao i činjenicu da se u Engleskoj brižljivije radi s mlađim kategorijama.

Na kraju intervjua Vidić je poručio da je cilj u ovoj sezoni igrati što je bolje moguće i obezbediti povratak Intera u Ligu šampiona.
"Šta bih izabrao između osvajanja Lige Evrope ili plasmana u Ligu šampiona? I jedno i drugo, ja se nikada ne odričem ničega unapred", poručio je Vidić.

Komentari / 0

Ostavite komentar