Невјероватно: Крмача опрасила 30 прасића!

Крмача Бела, у власништву Мате Булаје (44) и његове супруге Анђе (46) из Вишковаца крај Плетернице у Хрватској, постала је рекордерка када је опрасила чак 30 прасића.

Регион 28.07.2014 | 16:25
Невјероватно: Крмача опрасила 30 прасића!

Иако су у почетку сви били живи, након неколико сати њих 13 је угинуло.

"Све вријеме сам био уз њу. Нисам могао да вјерујем својим очима. Ово је чудо. Чинило се да никада неће престати да излазе. Кад сам пробудио супругу, почела је да виче на мене и да говори да је зезам. Није ми повјеровала док није ушла у свињац. Тада је почела да се крсти", рекао је Мате за 24сата.хр.

Белу, која је стара четири године, купили су прошле године с 10 прасића. Први пут им је прошле године опрасила 23 прасића, које су послије распродали, а прије тога је имала 16.

"Има 15 сиса, па не може да храни свих 17 потомака. Два прасића смо одлучили сами да отхранимо на бочицу. Планирамо да их распродамо јер су нам потребне паре. Ово нам је скоро једини извор прихода", додала је Анђа.

Иако је постала рекордерка са бројем прасића донесених на свијет, крмача Бела ће ипак ове године завршити у кобасицама јер су овом породичном пару ветеринари савјетовали да је пошаљу у кланицу.