Nevjerovatno: Krmača oprasila 30 prasića!

Krmača Bela, u vlasništvu Mate Bulaje (44) i njegove supruge Anđe (46) iz Viškovaca kraj Pleternice u Hrvatskoj, postala je rekorderka kada je oprasila čak 30 prasića.

Region 28.07.2014 | 16:25
Nevjerovatno: Krmača oprasila 30 prasića!

Iako su u početku svi bili živi, nakon nekoliko sati njih 13 je uginulo.

"Sve vrijeme sam bio uz nju. Nisam mogao da vjerujem svojim očima. Ovo je čudo. Činilo se da nikada neće prestati da izlaze. Kad sam probudio suprugu, počela je da viče na mene i da govori da je zezam. Nije mi povjerovala dok nije ušla u svinjac. Tada je počela da se krsti", rekao je Mate za 24sata.hr.

Belu, koja je stara četiri godine, kupili su prošle godine s 10 prasića. Prvi put im je prošle godine oprasila 23 prasića, koje su poslije rasprodali, a prije toga je imala 16.

"Ima 15 sisa, pa ne može da hrani svih 17 potomaka. Dva prasića smo odlučili sami da othranimo na bočicu. Planiramo da ih rasprodamo jer su nam potrebne pare. Ovo nam je skoro jedini izvor prihoda", dodala je Anđa.

Iako je postala rekorderka sa brojem prasića donesenih na svijet, krmača Bela će ipak ove godine završiti u kobasicama jer su ovom porodičnom paru veterinari savjetovali da je pošalju u klanicu.




Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kole

28.07.2014 14:46

Da je kojim slucajem kod nas nekom Sembercu oprasila 30 komada i to bi mu bilo malo.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

28.07.2014 14:51

Nema više čuda, GMO je takav, hranite stoku Sano i sličnim GMO otrovima, sojom pravite koncentrate i krstite se dok prase 30 prasića, kad imaju surle na čelu i slično, hvalite se kako dobijaju po 30 kg na masi mjesečno, pa poslije se iznenadite kad vam otkriju rak, operišu štitnu žlijezdu ili slično. Intenzivna proizvodnja je trovanje naroda u cilju profita, kupite piliće i trpate ih otrovima 45 dana i imate po 2 kg čistog pilećeg mesa!? Ima li goreg za vaše dijete? A ovamo vam prodaju príče kako ne valja slanina, ne valja mast, punomasno mlijeko itd. Vratite se tradicionalnoj ishrani, makar toliko možete sebi pružíti, zaštitite se bar toliko.

ODGOVORITE
Name

sini

28.07.2014 15:21

Svaka cast za komentar Dejane.

ODGOVORITE