Упознајте златног селектора - Дејана Савића

Шта Дејан Савић узме под своје - претвара у злато!!! Као играч је харао на клупском и репрезентативном нивоу, онда је са Црвеном звездом направио највеће успехе у клупској историји, да би потом ватерполо репрезентацију Србије одвео до шесте титуле шампиона Европе, друге узастопне и показао да је стратег којем нико није раван.

Остали спортови 28.07.2014 | 14:30
Упознајте златног селектора - Дејана Савића

Када је на мечу са Црном Гором извршио сада већ добро познату измену голмана прозван је Ван Галом ватерполо тренера, а маестралном поставком игре понизио је Мађарску на њиховом "терену" и донео целој земљи неизмерну радост!

Ми вас сада подсећамо како је легендарни ватерполо репрезентативац, сада вођа још једне златне генерације Србије, у рубрици „Моја прича“ за МОЗЗАРТ Спорт говорио о неким од најзначајнијих делова богате каријере...

Никоме још нисам рекао, али...
"Хммм, да размислим... Никоме још нисам рекао да су Бугари ушли у Софију, а-ха-ха! Шалу на страну, мада ће и ово звучати као комика, а заправо је сурова истина. Већ неко време сам на дијети, свима говорим да сам смршао, а у ствари сам се угојио још пет килограма. Шта ћу када сам хедониста?"

Једино жалим што...
"Уххх, толико тога сам освојио с клубовима и репрезентацијама. Знам како је бити првак Европе, стајао сам на „крову света“, скупио рекордан број наступа за национални тим, надавао се голова за ове и оне екипе… Али нисам никада стигао до трона на олимпијским играма. Колеге врхунски спортисти, с истом празнином у каријерама, разумеју о чему причам. Ниједно злато не сија као то".

Да могу да вратим време…
"Зауставио бих га између треће и четврте четвртине изгубљеног олимпијског финала 2004. у Атини. Због изабраних тактичких варијанти за последњу деоницу утакмице с Мађарима. Почели смо је с петорицом играча на такозваној згодној страни, а они којима то није била природна позиција били су на супротном крају базена… Што нас је, уз још неке детаље, на крају оставило без златне медаље. А били смо јој тако близу… Никада ближи".

Четири речи које говоре све о мени…
"Себе бих описао као темпераментног и емотивног дебелог вепра. Да, да, баш тим речима… То ми је „име“ и на мом мобилном телефону. Увек сам реалан, искрен, без длаке на језику. Како према другима, тако и према себи", закључио је Савић.

Коментари / 0

Оставите коментар