Upoznajte zlatnog selektora - Dejana Savića

Šta Dejan Savić uzme pod svoje - pretvara u zlato!!! Kao igrač je harao na klupskom i reprezentativnom nivou, onda je sa Crvenom zvezdom napravio najveće uspehe u klupskoj istoriji, da bi potom vaterpolo reprezentaciju Srbije odveo do šeste titule šampiona Evrope, druge uzastopne i pokazao da je strateg kojem niko nije ravan.

Ostali sportovi 28.07.2014 | 14:30
Upoznajte zlatnog selektora - Dejana Savića

Kada je na meču sa Crnom Gorom izvršio sada već dobro poznatu izmenu golmana prozvan je Van Galom vaterpolo trenera, a maestralnom postavkom igre ponizio je Mađarsku na njihovom "terenu" i doneo celoj zemlji neizmernu radost!

Mi vas sada podsećamo kako je legendarni vaterpolo reprezentativac, sada vođa još jedne zlatne generacije Srbije, u rubrici „Moja priča“ za MOZZART Sport govorio o nekim od najznačajnijih delova bogate karijere...

Nikome još nisam rekao, ali...
"Hmmm, da razmislim... Nikome još nisam rekao da su Bugari ušli u Sofiju, a-ha-ha! Šalu na stranu, mada će i ovo zvučati kao komika, a zapravo je surova istina. Već neko vreme sam na dijeti, svima govorim da sam smršao, a u stvari sam se ugojio još pet kilograma. Šta ću kada sam hedonista?"

Jedino žalim što...
"Uhhh, toliko toga sam osvojio s klubovima i reprezentacijama. Znam kako je biti prvak Evrope, stajao sam na „krovu sveta“, skupio rekordan broj nastupa za nacionalni tim, nadavao se golova za ove i one ekipe… Ali nisam nikada stigao do trona na olimpijskim igrama. Kolege vrhunski sportisti, s istom prazninom u karijerama, razumeju o čemu pričam. Nijedno zlato ne sija kao to".

Da mogu da vratim vreme…
"Zaustavio bih ga između treće i četvrte četvrtine izgubljenog olimpijskog finala 2004. u Atini. Zbog izabranih taktičkih varijanti za poslednju deonicu utakmice s Mađarima. Počeli smo je s petoricom igrača na takozvanoj zgodnoj strani, a oni kojima to nije bila prirodna pozicija bili su na suprotnom kraju bazena… Što nas je, uz još neke detalje, na kraju ostavilo bez zlatne medalje. A bili smo joj tako blizu… Nikada bliži".

Četiri reči koje govore sve o meni…
"Sebe bih opisao kao temperamentnog i emotivnog debelog vepra. Da, da, baš tim rečima… To mi je „ime“ i na mom mobilnom telefonu. Uvek sam realan, iskren, bez dlake na jeziku. Kako prema drugima, tako i prema sebi", zaključio je Savić.

Komentari / 0

Ostavite komentar