Троицки на челенџеру у Бањалуци?

Донедавно суспендовани српски тенисер Виктор Троицки позван је на челенџер у Бањалуци, који ће бити одигран од 8. до 14. септембра.

Тенис 26.07.2014 | 17:25
Троицки на челенџеру у Бањалуци?

Србин се после једногодишње суспензије изазване кршењем антидопинг правила вратио тенису у Гштаду, где је заустављен у четвртфиналу од шпанског тенисера Фернанда Вердаска.

Према писању бањалучког "Гласа Српске", Троицки би почетком септембра могао учествовати на турниру у граду на Врбасу.

"Било је контаката са Троицким и постоји велика могућност да наступи у Бањалуци", рекао је извор бањалучког дневника.

С обзиром да је Србин због једногодишње паузе зглајзнуо на АТП листи, сигурно неће имати довољан број поена за главни жреб, али ће вероватно добити "вајлд карту" за учешће у Бањалуци.

"Мислим да око тога неће бити проблема. Организатору сваког челенџера, па и већине АТП турнира била би част да такав играч наступи на њиховом турниру. Сигуран сам да ће додела 'вајлд карте' бити формалност", додао је саговорник "Гласа Српске".

Троицки је после Гштада најавио да ће тражити специјалну позивницу организатора за турнир у Кицбилу, а потом прећи у челенџере.

Турнир у Бањалуци, који се одржава од 8. до 14. септембра, одлично му се уклапа у распоред због мечева Дејвис купа, у којем сигурно неће наступати за Србију у првом колу против селекције Индије.

Последњи пут, Троицки је у Бањалуци играо 2005. године кад је имао 19 година.

Коментари / 0

Оставите коментар