Troicki na čelendžeru u Banjaluci?

Donedavno suspendovani srpski teniser Viktor Troicki pozvan je na čelendžer u Banjaluci, koji će biti odigran od 8. do 14. septembra.

Tenis 26.07.2014 | 17:25
Troicki na čelendžeru u Banjaluci?

Srbin se posle jednogodišnje suspenzije izazvane kršenjem antidoping pravila vratio tenisu u Gštadu, gde je zaustavljen u četvrtfinalu od španskog tenisera Fernanda Verdaska.

Prema pisanju banjalučkog "Glasa Srpske", Troicki bi početkom septembra mogao učestvovati na turniru u gradu na Vrbasu.

"Bilo je kontakata sa Troickim i postoji velika mogućnost da nastupi u Banjaluci", rekao je izvor banjalučkog dnevnika.

S obzirom da je Srbin zbog jednogodišnje pauze zglajznuo na ATP listi, sigurno neće imati dovoljan broj poena za glavni žreb, ali će verovatno dobiti "vajld kartu" za učešće u Banjaluci.

"Mislim da oko toga neće biti problema. Organizatoru svakog čelendžera, pa i većine ATP turnira bila bi čast da takav igrač nastupi na njihovom turniru. Siguran sam da će dodela 'vajld karte' biti formalnost", dodao je sagovornik "Glasa Srpske".

Troicki je posle Gštada najavio da će tražiti specijalnu pozivnicu organizatora za turnir u Kicbilu, a potom preći u čelendžere.

Turnir u Banjaluci, koji se održava od 8. do 14. septembra, odlično mu se uklapa u raspored zbog mečeva Dejvis kupa, u kojem sigurno neće nastupati za Srbiju u prvom kolu protiv selekcije Indije.

Poslednji put, Troicki je u Banjaluci igrao 2005. godine kad je imao 19 godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar