Делфини: Сад је медаља 'на менију'!

Ватерполисти Србије рекли су, после пласмана у полуфинале ЕП у Будимпешти, да су задовољни игром и истакли да је следећи циљ - медаља.

Остали спортови 25.07.2014 | 12:36
Делфини: Сад је медаља 'на менију'!

"Наш циљ је и пре ЕП био полуфинале. Сад идемо на медаљу. Окрећемо се Црној Гори, ово смо већ заборавили. Очекује нас јако тешка утакмица, на гол разлике, која ће бити решена у последњој четвртини", рекао је голман Србије Гојко Пијетловић.

Србија је у четвртфиналу шампионата Европе у Будимпешти победила Грчку са 13:9 и пласирала се у полуфинале где је чека Црна Гора.

"Сусрет са Шпанијом нас је дигао. Видело се на тренинзима да иде на боље. Постигли смо 13 голова. Добра утакмица која нам је требала, деловали смо сигурно, водили све време. Доста позитивних ствари али можемо још боље", истакао је Андрија Прлаиновић.

Меч полуфинала измедју Србије и Црне Горе на програму је у петак.

"Сада дуел на нож, имају квалитет, физички су јаки, али ни ми не заостајемо. Иста школа ватерпола и биће велика утакмица, а највазније је да смо се дигли", додао је Прлаиновић.

Милан Алексић је истакао да је селекција Србије против Грчке показала сигурност у нападу.

"Прорадио је играч више. Примили смо неколико лаких голова и то треба да исправимо. У овој фази најважнија је победа и сада нас чека велики дуел са Црном Гором", додао је Алексић.

И центар Слободан Никић је навео да Србија игра све боље.

"Дигли смо се, није нам ишло у групи. Сада имамо сигурност. Очекује нас важан дуел (са Црном Гором), одлучиће једна лопта. Они су одморнији, али када се игра таква утакмица, то није нека велика предност", рекао је Никић.

Стрелац два гола Филип Филиповић је похвалио игру центара Србије.

"Бољи је био играч више у сваком погледу. И оно што смо пропустили, биле су израдјене акције. То нас је делило од Грка, имали смо контролу. Одлично су играли центри, никоме није лако да играпротив Пијетловића и Никића. Испод овога не идемо. Средићемо игру у одбрани и још напад да надоградимо", навео је Филиповић.

Коментари / 0

Оставите коментар