Delfini: Sad je medalja 'na meniju'!

Vaterpolisti Srbije rekli su, posle plasmana u polufinale EP u Budimpešti, da su zadovoljni igrom i istakli da je sledeći cilj - medalja.

Ostali sportovi 25.07.2014 | 12:36
Delfini: Sad je medalja 'na meniju'!

"Naš cilj je i pre EP bio polufinale. Sad idemo na medalju. Okrećemo se Crnoj Gori, ovo smo već zaboravili. Očekuje nas jako teška utakmica, na gol razlike, koja će biti rešena u poslednjoj četvrtini", rekao je golman Srbije Gojko Pijetlović.

Srbija je u četvrtfinalu šampionata Evrope u Budimpešti pobedila Grčku sa 13:9 i plasirala se u polufinale gde je čeka Crna Gora.

"Susret sa Španijom nas je digao. Videlo se na treninzima da ide na bolje. Postigli smo 13 golova. Dobra utakmica koja nam je trebala, delovali smo sigurno, vodili sve vreme. Dosta pozitivnih stvari ali možemo još bolje", istakao je Andrija Prlainović.

Meč polufinala izmedju Srbije i Crne Gore na programu je u petak.

"Sada duel na nož, imaju kvalitet, fizički su jaki, ali ni mi ne zaostajemo. Ista škola vaterpola i biće velika utakmica, a najvaznije je da smo se digli", dodao je Prlainović.

Milan Aleksić je istakao da je selekcija Srbije protiv Grčke pokazala sigurnost u napadu.

"Proradio je igrač više. Primili smo nekoliko lakih golova i to treba da ispravimo. U ovoj fazi najvažnija je pobeda i sada nas čeka veliki duel sa Crnom Gorom", dodao je Aleksić.

I centar Slobodan Nikić je naveo da Srbija igra sve bolje.

"Digli smo se, nije nam išlo u grupi. Sada imamo sigurnost. Očekuje nas važan duel (sa Crnom Gorom), odlučiće jedna lopta. Oni su odmorniji, ali kada se igra takva utakmica, to nije neka velika prednost", rekao je Nikić.

Strelac dva gola Filip Filipović je pohvalio igru centara Srbije.

"Bolji je bio igrač više u svakom pogledu. I ono što smo propustili, bile su izradjene akcije. To nas je delilo od Grka, imali smo kontrolu. Odlično su igrali centri, nikome nije lako da igraprotiv Pijetlovića i Nikića. Ispod ovoga ne idemo. Sredićemo igru u odbrani i još napad da nadogradimo", naveo je Filipović.

Komentari / 0

Ostavite komentar