Бертанс отворио душу за летонске медије

Доскорашњи кошаркаш Партизана Давис Бертанс рекао је за летонске медије да је раскид уговора био једини начин да оде из београдског клуба.

Кошарка 25.07.2014 | 12:14
Бертанс отворио душу за летонске медије

Крилни кошаркаш је у табор “црно-белих“ стигао на готово идентичан начин, раскинуо је уговор са Олимпијом 2012. и дошао у Партизан као слободан играч.

“Не желим да ниподаштавам било кога, разумем и знам Вујошевићеву природу, захвалан сам на свему што је клуб урадио за мене, али има ствари о којима не желим да причам, а тичу се раскида уговора“, рекао је Бертанс.

Играч који би за коју годину требало да постане члан Сан Антонио Спарса, тима који има права на њега, ће наредне сезоне играти за Лаборал Кучу, са којом је потписао трогодишњи уговор.

“Давали смо све од себе за клуб, иако нисмо били плаћени, а у једном тренутку није било другог избора од раскида уговора. Да нисам то урадио, морао бих да се вратим у Београд, у клуб који сада готово да нема тим“, објаснио је Бертанс.

Летонац је потврдио оно што је недавно изјавио Богдан Богдановић, да су кошаркаши Партизана за целу сезону добили свега једну плату.

“Новац није био проблем, имало се довољно за храну и живот, све је било у реду. Тим су чинили млади играчи који немају обавезу издржавања породице, тако да у току сезоне нико није хтео да оде. Ипак, памтим само лепе ствари, освојио сам три титуле за редом, а најдража ми је ова последња до које је било веома тешко доћи“, додао је Бертанс.

Он је објаснио и како је изгледало играти финалну серију домаће лиге.

У Србији има толико пуно политике у спорту, као да покушавају да униште Партизан, а подигну Звезду на разне начине. После друге утакмице финала и нереда Звезда је као организатор добила мању казну него Партизан. Толико је све било очигледно да суђење није било изненађујуће. Није ни чудо што је дошло до туче и до тога да играју тројица против петорице. У другој утакмици је суђење било на нашој страни, а после се све изједначило, могли смо да играмо кошарку", закључио је Бертанс.

Поред њега, шампиона Србије напустили су Богдановић и Жофре Ловерњ, а неизвестан је останак Саше Павловића и Дејана Муслија.

Коментари / 0

Оставите коментар