Bertans otvorio dušu za letonske medije

Doskorašnji košarkaš Partizana Davis Bertans rekao je za letonske medije da je raskid ugovora bio jedini način da ode iz beogradskog kluba.

Košarka 25.07.2014 | 12:14
Bertans otvorio dušu za letonske medije

Krilni košarkaš je u tabor “crno-belih“ stigao na gotovo identičan način, raskinuo je ugovor sa Olimpijom 2012. i došao u Partizan kao slobodan igrač.

“Ne želim da nipodaštavam bilo koga, razumem i znam Vujoševićevu prirodu, zahvalan sam na svemu što je klub uradio za mene, ali ima stvari o kojima ne želim da pričam, a tiču se raskida ugovora“, rekao je Bertans.

Igrač koji bi za koju godinu trebalo da postane član San Antonio Sparsa, tima koji ima prava na njega, će naredne sezone igrati za Laboral Kuču, sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

“Davali smo sve od sebe za klub, iako nismo bili plaćeni, a u jednom trenutku nije bilo drugog izbora od raskida ugovora. Da nisam to uradio, morao bih da se vratim u Beograd, u klub koji sada gotovo da nema tim“, objasnio je Bertans.

Letonac je potvrdio ono što je nedavno izjavio Bogdan Bogdanović, da su košarkaši Partizana za celu sezonu dobili svega jednu platu.

“Novac nije bio problem, imalo se dovoljno za hranu i život, sve je bilo u redu. Tim su činili mladi igrači koji nemaju obavezu izdržavanja porodice, tako da u toku sezone niko nije hteo da ode. Ipak, pamtim samo lepe stvari, osvojio sam tri titule za redom, a najdraža mi je ova poslednja do koje je bilo veoma teško doći“, dodao je Bertans.

On je objasnio i kako je izgledalo igrati finalnu seriju domaće lige.

U Srbiji ima toliko puno politike u sportu, kao da pokušavaju da unište Partizan, a podignu Zvezdu na razne načine. Posle druge utakmice finala i nereda Zvezda je kao organizator dobila manju kaznu nego Partizan. Toliko je sve bilo očigledno da suđenje nije bilo iznenađujuće. Nije ni čudo što je došlo do tuče i do toga da igraju trojica protiv petorice. U drugoj utakmici je suđenje bilo na našoj strani, a posle se sve izjednačilo, mogli smo da igramo košarku", zaključio je Bertans.

Pored njega, šampiona Srbije napustili su Bogdanović i Žofre Lovernj, a neizvestan je ostanak Saše Pavlovića i Dejana Muslija.

Komentari / 0

Ostavite komentar